Po štirih letih v zdravstveni postaji spet dve ambulanti
Zdravje
Tipografija

Zdravstvena problematika, ena najbolj perečih v zadnjih štirih letih v Rimskih Toplicah, končno dobiva epilog. Potem ko je konec leta 2017 tamkajšnjo zdravstveno postajo zapustila zdravnica Simona Grasselli in je ena od dveh ambulant v postaji zaprla svoja vrata, je ta zdaj ponovno vzpostavljena. V njej delata specialistka družinske medicine Anja Kozinc in medicinska sestra Simona Štern Skarlovnik.

»Zelo smo veseli, da se je našemu kolektivu pridružila nova specialistka družinske medicine in da bo dostopnost do zdravnika v občini Laško še boljša, kot je bila do sedaj. Trenutno imamo prosta dva zdravnika, ki si ju pacienti lahko izberejo za svojega osebnega zdravnika,« je zadovoljna direktorica Zdravstvenega doma Laško mag. Janja Knapič.

Glede zaposlitve pediatra v ZP Rimske Toplice je direktorica laškega zdravstvenega doma pojasnila, da imajo v sklopu zdravstvene obravnave otrok in mladostnikov v ZD Laško zaposlenega pediatra za krajši delovni čas: »Sistematika se izvaja tako v Laškem kot tudi v ZP Rimske Toplice. Že vrsto let imamo objavljen razpis za zaposlitev dodatnega pediatra, vendar tako kot celoten zdravstveni sistem, ki se sooča s pomanjkanjem zdravstvenega kadra, se s tem soočamo tudi mi.«

Ponovno vzpostavitev druge ambulante v Zdravstveni postaji v Rimskih Toplicah ter napoved, da bo predvidoma v maju zaživela tudi ambulanta v Jurkloštru, so na včerajšnji seji pozdravili tudi laški občinski svetniki. Ti so dali tudi soglasje k ponovnemu imenovanju Janje Knapič za direktorico Zdravstvenega doma Laško.

BOJANA AVGUŠTINČIČ

Foto: Filip Mesarič

Sledite nam

Prireditvenik