Kje še poteka cepljenje ta teden?
Zdravje
Tipografija

Ta teden bo Zdravstveni dom Celje organiziral cepljenje proti covidu-19 tudi v zdravstvenih postajah Vojnik, Dobrna in Štore. (SŠol, Foto: SHERPA)

 

Na teh lokacijah bodo cepili s cepivom Pfizer. Na Dobrni bo cepljenje možno jutri, v torek, med 13. in 16. uro, v Vojniku v sredo med 13. in 16. uro, v Štorah pa v četrtek med 14. in 17. uro.

 »Zainteresirani lahko pridejo na cepljenje le v teh terminih in brez predhodnega naročila. S seboj morajo imeti kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument,« so zapisali v ZD Celje. Dodajajo še, da Cepilni center ZD Celje ne vabi cepljenih na poživitveni odmerek. Ti lahko pridejo ponj brez naročanja. Poživitveni odmerek je priporočen za starejše od 50 let in za ranljive kronične bolnike, družinske člane imunsko oslabljenih oseb, oskrbovance domov za starejše in drugih socialno varstvenih zavodov, za osebe z večjo poklicno izpostavljenostjo in tiste, ki so osnovno cepljenje opravili z vektorskimi cepivi.

 »S poživitvenim odmerkom je možno cepljenje tudi za vse ostale osebe, stare 18 let in več. Osebe, ki so dokazano prebolele covid-19 in so bile polno cepljene, poživitvenega odmerka ne potrebujejo. Priporočen presledek med osnovnim cepljenjem, ki je bilo opravljeno z mRNA cepivi ali kot ›mešana shema‹ in poživitvenim odmerkom, je vsaj 6 mesecev. Glede na trenutno epidemiološko situacijo je poživitven odmerek za osebe, ki so osnovno cepljenje opravile z vektorskimi cepivi, priporočljiv s presledkom vsaj dveh mesecev po osnovnem cepljenju,« še pojasnjujejo v celjskem zdravstvenem domu.