Bolnišnica omejuje tudi obiske otrok
Zdravje
Tipografija

V Splošni bolnišnici Celje zaostrujejo ukrepe. Omejujejo tudi obiske otrok, ki se zdravijo na Otroškem in ORL oddelku. Do preklica so obiski omejeni na otroke, ki so v bolnišnici hospitalizirani brez spremstva starša ali skrbnika. Obiski teh otrok bodo poslej mogoči med 14. in 18. uro. Otroka lahko obišče en obiskovalec, ki mora izpolnjevati PCT pogoj, pri otroku pa lahko ostane pol ure. Otroci, ki so hospitalizirani skupaj s spremljevalcem, pa dodatnih obiskov ne morejo imeti, sporočajo iz celjske bolnišnice.

Že pred tem so v celjski bolnišnici prepovedali obiske porodnic. Na Ginekološko-porodniškem oddelku so, tako kot na ostalih bolnišničnih oddelkih, dovoljeni le obiski kritično bolnih pacientk, ki jih pisno odobri odgovorni zdravnik.

Testiranj za splošno populacijo ne izvajajo

V celjski bolnišnici ob tem dodajajo, da testiranja na koronavirus za splošno populacijo ne izvajajo. V skladu z novo uredbo pa testirajo vse paciente, ki so sprejeti na zdravljenje v bolnišnico, ne glede na izpolnjevanje P ali C pogoja.

Prav tako pred posegom, pregledom ali aplikacijo zdravil testirajo paciente s hemato-onkološkimi boleznimi, ki so obravnavani v dnevni bolnišnici, v specialistično-ambulantnem delu pa paciente, ki prihajajo na posege ali preglede, pri katerih je večja nevarnost nastanka aerosola, kot so pregledi na ORL in maksilo-facialni kirurgiji, endoskopski posegi na dihalih in zgornjih prebavilih, dodajajo v Splošni bolnišnici Celje. 

BA