V bolnišnici prepovedani obiski, kakšne so izjeme?
Zdravje
Tipografija

V celjski bolnišnici bodo od jutri dalje prepovedani obiski hospitaliziranih bolnikov. Razlog za to so vse slabše epidemiološke razmere in skokovito naraščanje števila okuženih s covidom-19. Dovoljeni bodo le obiski bolnikov, ki so kritično bolni, porodnic, ki jih lahko obišče le oče novorojenčka, ter otrok, ki jih lahko obišče le en starš ali skrbnik. Obiski bodo v teh primerih omejeni na eno zdravo osebo. Obiskovalci pa morajo za obisk v bolnišnici izpolnjevati PCT pogoj. (SŠol)

Obiski bodo lahko trajali največ 15 minut v času med 15. in 16. uro. Možni bodo le z dovolilnico, ki jo bo izdal odgovorni zdravnik. Tudi vstop v bolnišnico bo možen samo skozi določene vhode, in sicer skozi vhod 14 za otroški oddelek, skozi vhod 9 za ginekološko-porodniški oddelek, skozi vhod 11 za oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja ter skozi vhod 6 za vse ostale bolnišnične oddelke.

 »Varnostniki in zdravstveno osebje na teh vhodih bodo imeli informacijo o upravičenosti obiska posameznega obiskovalca. Obiskovalci morajo za obisk v bolnišnici izpolnjevati PCT pogoj, ki ga bodo preverjali varnostniki in zdravstveno osebje na vhodih v bolnišnico. Obiskovalcem, ki nimajo potrdila PCT ali negativnega PCR testa na covid-19, ki ni starejši od 72 ur ali negativnega HAGT testa na covid-19, ki ni starejši od 48 ur, vstop v bolnišnico ni dovoljen,« so sporočili iz Splošne bolnišnice Celje.

 »Vsi obiskovalci morajo biti zdravi. Na obisk morajo priti s svojo obrazno zaščitno masko, ki ne sme biti iz blaga. Brez zaščitne maske vstop v bolnišnico ni dovoljen,« še dodajajo v bolnišnici.