Pod kakšnimi pogoji bo možno na obisk v bolnišnico?
Zdravje
Tipografija

V Splošni bolnišnici Celje bodo od sobote delno sprostili ukrep omejitve obiskov bolnikov. Tako bo od sobote mogoč obisk tistih bolnikov, ki se v bolnišnici zdravijo 7 dni in več. Izjema so porodnice, otroci in kritično bolni. Pri njih omejitev obiskov glede na število dni hospitalizacije ne velja. (SŠol)

 

»Ker si prizadevamo kar najbolj zaščititi bolnike in okolje, v katerem se zdravijo, bodo obiski potekali nadzorovano in pod posebnimi pogoji. In sicer posameznega bolnika lahko obišče ena zdrava oseba s PCT pogoji (preboleli, cepljeni, negativen izvid testa na covid-19). Obisk lahko traja 15 minut v terminu, ki ga ima posamezni oddelek določen za obiske. Obiskovalci morajo v bolnišnici ves čas nositi zaščitno obrazno masko, ki ne sme biti iz blaga, si ob prihodu razkužiti roke in vzdrževati medosebno razdaljo. V času obiskov morajo zaščitno masko nositi vsi bolniki v bolniški sobi, ki jo obišče obiskovalec in ne le bolnik, ki ima obisk,« so sporočili iz bolnišnice.

 Obiskovalci lahko v bolnišnične prostore vstopajo od ponedeljka do petka skozi vhod št. 1, v soboto in nedeljo (ter na praznik) pa skozi vhod št. 6. Vse dni v tednu pa obiskovalci vstopajo skozi vhod št. 9 za obisk ginekološko-porodniškega oddelka, skozi vhod št. 14 za obisk otroškega oddelka in otroškega oddelka kirurških strok. Svoj vhod ima tudi oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja.

 »Obiskovalce prosimo, da zaradi lažje in hitrejše kontrole izpolnjevanja pogoja PCT, zdravstvenemu osebju ob prihodu na bolnišnični oddelek pokažejo dokazilo o cepljenju proti covid-19, prebolelosti ali negativnem testu na covid-19 oziroma podpišejo izjavo o izpolnjevanju pogoja PCT. Pri obiskovalcih, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, njihov obisk bonlika pa je nujen, bodo medicinske sestre pred obiskom izvedle epidemiološko triažo,« še dodajajo v bolnišnici.