Cepilno mesto tudi v celjski bolnišnici
Zdravje
Tipografija

Od četrtka, 8. junija, bo cepilno mesto tudi v Splošni bolnišnici Celje, in sicer za bolnike, ki so naročeni na obravnavo v bolnišničnih ambulantah. Na cepljenje proti covidu-19 se morajo bolniki prijaviti vnaprej, najkasneje dan pred obravnavo, na katero so naročeni. (SŠol, foto: SHERPA)

Na cepljenje se lahko bolniki prijavijo od ponedeljka do petka med 8. in 12. uro na telefonski številki 03 423 30 52.

»Doslej smo cepili le svoje zaposlene, ker pa bi cepljenje radi približali svojim bolnikom, smo se odločili, da odpremo cepilno mesto tudi zanje. Našo bolnišnico namreč zaradi raznih specialističnih pregledov in posegov dnevno obišče več kot 1.500 bolnikov, ki bodo poslej lahko hkrati opravili tudi cepljenje proti covid-19,« so sporočili iz bolnišnice.

 »V bolnišnici bomo zaradi organizacije dela in manipulacije s cepivom uporabljali le cepivo Comirnaty, proizvajalcev Pfizer/Biontech,« še dodajajo.

 »Cepilno mesto bo delovalo od ponedeljka do petka med 10. in 12. uro, bolniki pa ga bodo lahko obiskali pred opravljenim pregledom oziroma posegu ali po njima. Ob cepljenju se bo bolnik odločilm ali bo na cepljenje z drugim odmerkom ponovno prišel v bolnišnico ali ga bo opravil na katerem drugem cepilnem mestu. Če se bo odločil, da cepljenje opravi pri nas, ga bomo v predpisanem roku povabili na cepljenje z drugi odmerkom,« še pojasnjujejo.