V Domu upokojencev Polzela okuženih že 80 stanovalcev in 14 zaposlenih
Zdravje
Tipografija

Dom upokojencev Polzela se je do nedavnega dobro boril proti okužbam z covid-19. A razmere so se spremenile v drugi polovici novembra, ko z vsakim novim testiranjem zabeležijo več okužb tako pri stanovalcih kot zaposlenih. Po zadnjih podatkih je okuženih 80 stanovalcev in 14 zaposlenih. Na žalost je umrlo pet stanovalcev z okužbo, ki pa so vsi imeli po več pridruženih bolezni.

Prvi stanovalci, ki so okužbo preboleli se že počasi vračajo v stare tirnice. Celotna ekipa zaposlenih v enotah Lipa in Magnolija se trudi, da so stanovalci aktivni, da si pridobivajo novih fizičnih moči. »Trudimo se, da stanovalci zadosti pijejo, jedo in se gibljejo. Ponovno smo lahko začeli delati na vsebinah vsakdana. Vrača se dnevna telovadba, druženje v jedilnici in petje. Postavili smo božično drevesce,« so zapisali na Facebook strani in dodali, da se medtem stanovalci v drugih enotah šele soočajo s tem, s čemer so se pred nekaj tedni stanovalci v prej omenjenih enotah. »Tudi tam se kolikor se le da trudimo, da je vsem udobno, da stanovalci dovolj pijejo in jedo ter da se kljub razmeram počutijo dobro.«

Prvo okužbo so v Domu upokojencev Polzela zaznali 30. oktobra. »Gospo so takoj odpeljali v Splošno bolnišnico Celje in kasneje v Topolšico. To je nekakšen priporočen protokol ob prvi okužbi, ki se pojavi v domu,« je pojasnila direktorica Eva Lenko. S prvim primerom več okuženih stanovalcev so se nato srečali 20. novembra, ko je bilo s covidom-19 okuženih devet varovancev. Pozitivni so bili tudi trije zaposleni. Po zadnjih objavljenih podatkih je okuženih 80 stanovalcev in 14 zaposlenih. S ponedeljkom bodo sprostili obiske za tiste, ki so okužbo že preboleli in so nameščeni v domski beli coni. (Foto: FB, DU Polzela)