V bolnišnici okuženih več kot 170 zaposlenih
Zdravje
Tipografija

V Splošni bolnišnici Celje je trenutno okuženih kar 171 zdravstvenih delavcev, dodatnih 58 pa je v karanteni. Od sredine septembra je samo v Celju umrlo več kot 90 covidnih bolnikov. (SIMONA ŠOLINIČ)

Kot pravi strokovni direktor Splošne bolnišnice Celje Franci Vindišar je v bolnišnici trenutno hospitaliziranih 145 covidnih bolnikov, 20 jih je na intenzivi: "Skrbi nas predvsem to, da je intenziva zasedena več kot 90-odstotno."

 Na včerajšnji dan je bilo v naši regiji 339 novih primerov okužb. Teh je še vedno največ v Celju in Velenju, najmanj pa v Dobju in Bistrici ob Sotli. Je pa dobra novica ta, da se stanje v domovih za starejše umirja. Med drugim tudi v Domu sv. Jožef, kjer imajo zdaj samo pet okuženih. Bolje je tudi v Centru za varstvo in delo Golovec, kjer je bilo pred mesecev kar nekaj okužb. Kar nekaj težav s porastom okužb pa imajo še vedno v Centru za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna, v DEOS centru starejših Gornji Grad ter v Domu za varstvo odraslih Velenje. V slednjem domu je okuženih kar polovica varovancev.