Nujna informacija bolnišnice za vse s sumom na okužbo z novim koronavirusom
Zdravje
Tipografija

Ministrstvo za zdravje je zaradi obvladovanja epidemije spet povečalo število odvzemov brisov pri osebah s sumom na covid-19. Zato se je v Urgentnem centru Celje strmo povečalo število ljudi brez simptomov ali blažjimi simptomi, ki prihajajo na testiranje. Osebje v urgentnem centru je na robu zmogljivosti.

 

»Zaradi objav Ministrstva za zdravje, da bodo ponovno testirani vsi pacienti,pri katerih obstaja sum na okužbo z novim koronavirusom, v Urgentni center Celje danes v velikem številu prihajajo pacienti, ki ne potrebujejo nujne medicinske pomoči, zahtevajo pa izvedbo testa. Vse prebivalce Celja in okolice, ki imajo izbranega osebnega zdravnika v ZD Celje zato ponovno obveščamo, da Splošna bolnišnica Celje ni več vstopna točka za testiranje na novi koronavirus. Vstopna točka za testiranje je ZD Celje, zato jih prosimo, da se za testiranje dogovorijo s svojim osebnim izbranim zdravnikom in ga opravijo v zdravstvenem domu,« so sporočili iz Splošne bolnišnice Celje.

V Urgentnem centru Celje te dni obravnavajo največje število pacientov, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč zaradi okužbe s COVID-19 do zdaj in so na robu svojih zmogljivosti.

»Zato na vse naslavljamo prošnjo, naj v Urgentnem centru Celje pomoč poiščejo le tisti pacienti z okužbo ali s sumom na okužbo z novim koronavirusom, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč. Vse prosimo za razumevanje in upoštevanje tega navodila,« še dodajajo v bolnišnici. (SIMONA ŠOLINIČ)