Pozor, v bolnišnici zmanjšujejo število nenujnih pregledov!
Zdravje
Tipografija

Zaradi vedno večjih potreb po hospitalni obravnavi bolnikov s COVID-19 bodo v Splošni bolnišnici Celje v prihodnjih dneh širili zmogljivosti za obravnavo le-teh tako na navadnih bolniških posteljah kot tudi na intenzivnih bolniških posteljah. Zaradi reorganizacije bodo v ponedeljek začeli tudi zmanjševati izvajanje nenujnih zdravstvenih storitev. To bo potekalo postopoma in selektivno.

V bolnišnici še dodajajo, da zaradi kratkega časovnega okvirja, v katerem bodo morali reorganizacijo izvesti in zaradi pomanjkanja kadra, vseh bolnikov, ki imajo že določene termine prihodnji teden, o tem ne bodo mogli obvestiti pravočasno. Zato bodo vse bolnike, ki bodo obravnavo v bolnišnici lahko opravili, osebno kontaktirali in povabili na pregled, diagnostiko ali poseg. Ti bolniki bodo tudi prejeli navodila o terminu izvedbe.

 »Vse ostale bolnike, ki jih naše osebje ne bo kontaktiralo, prosimo, da v bolnišnico ne prihajajo, četudi imajo vabila s termini za obravnavo. Naše osebje je s takšnim načinom dela že začelo, zato bodo o veljavnih terminih zagotovo obveščeni tudi bolniki, ki imajo termine v začetku prihodnjega tedna. Vsem pacientom, ki bodo kljub temu v dvomu, predlagamo, da svoje vprašanje skupaj s kontaktnimi podatki (št. telefona) pošljejo na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in v roku 24 ur bodo prejeli odgovor, če bodo zdravstveno storitev lahko opravili,« so sporočili iz bolnišnice. (SIMONA ŠOLINIČ)