Nova organizacija dela pri odvzemih brisov na Celjskem
Zdravje
Tipografija

Že od 21. septembra je organizacija obravnave covid bolnikov – gre za odvzeme brisov in za covid ambulante za odrasle in otroke - vzpostavljena v okviru zdravstvenih domov, medtem ko celjska bolnišnica takšno obravnavo zagotavlja za bolnišnične bolnike oziroma za bolnike, ki potrebujejo specialistično obravnavo.

»V Urgentni center Celje še vedno, kljub spremenjeni organizaciji dela na področju vstopne točke za odvzem brisov na novi koronavirus, prihajajo pacienti z blažjimi zdravstvenimi težavami in sumom na okužbo. Takšne obravnave močno obremenjujejo delo urgentnega centra. Ker odvzem brisov in COVID ambulante za paciente (odrasle in otroke) zdaj izvajajo zdravstveni domovi v regiji, so namreč ekipe v urgentnem centru zmanjšane in namenjene nudenju nujne medicinske pomoči ter obravnavi hujših zdravstvenih težav pacientov naše regije. Pacienti s COVID so v urgentnem centru obravnavani v primeru težjega zdravstvenega stanja, ko je predvidena obravnava na specialističnem nivoju,« sporočili iz Splošne bolnišnice Celje.

Ker pa se posamezni bolniki še vedno oglasijo neposredno v Urgentnem centru Celje tudi zato, ker izbranega osebnega zdravnika nimajo, so iz Zdravstvenega doma Celje sporočili, da je pri njih možno vpisovanje novih bolnikov. Splošna bolnišnica Celje je namreč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije v regiji pozvala vse zdravstvene domove na našem območju k reorganizaciji obravnave prebivalcev s sumom na covid-19. To pomeni, da so zdravstveni domovi odslej tudi točke za odvzeme brisov.

V vseh akutnih poslabšanjih zdravstvenega stanja, kjer nastopijo hujše zdravstvene težave, pa je treba poklicati na telefonsko številko 112, kjer bo dispečer na osnovi posredovanih podatkov, zagotovil ustrezno nujno medicinsko pomoč.

aplikacija

appstore  googleplay