Pozor! Kam morate odslej na odvzem brisa?
Zdravje
Tipografija

Zdravstveni domovi in postaje na Celjskem so v teh dneh uredili – ponekod še urejajo – covid vstopne točke za odvzeme brisov. Do zdaj je bila vstopna točka pri Splošni bolnišnici Celje, kjer je delo organizirala bolnišnica, ki bo zdaj brise odvzemala samo bolnišničnim bolnikom, medtem ko bodo družinski zdravniki oziroma pediatri osebe s sumom okužbe napotovali v območne zdravstvene domove.

V Laškem je takšna vstopna točka za občane Laškega in Radeč že od ponedeljka. »Na parkirišču je organizirana covid cona, kjer so v treh zabojnikih obravnavani bolniki s sumom na koronavirusno bolezen. V zabojniku 1 je vstopna točka za odrasle, v zabojniku 2 za otroke, v zabojniku 3 je točka za odvzem brisov. V vstopno točko bolnike lahko napotijo izključno izbrani oziroma nadomestni zdravnik, pediater ali dežurni zdravnik, ki pokriva Zdravstveni dom Laško ali Zdravstveni dom Radeče,« je zapisano na spletni strani laškega zdravstvenega doma. Obvestila o spremembi delovanja na vstopnih točkah objavljajo na spletnih straneh posamezni zdravstveni domovi.

Zdravstveni dom Celje je tako vstopna covid točka za bolnike, ki imajo izbranega osebnega zdravnika v Celju oziroma v zdravstvenih postajah Vojnik, Dobrna in Štore ter pri pripadajočih koncesionarjih.

»Nova covid cona obsega ›točko za odvzem brisov‹ in ›covid odraslo ambulanto‹ za preglede. Nahajata se pred vstopom v laboratorij v novem objektu, kjer se bodo izvajali odvzemi vseh brisov na covid-19 in obravnavali odrasli bolniki s sumom na koronovirusno bolezen. Predšolski in šolski dispanzer pa imata covid ambulanto za preglede otrok v svoji delovni enoti. Tako odrasli bolniki kot otroci morajo biti na pregled obvezno naročeni,« so sporočili iz Zdravstvenega doma Celje.

V vstopno točko, torej na odvzem brisa ali na pregled, lahko bolnike napotijo izključno izbrani osebni oziroma nadomestni zdravnik ali pediater s področij, ki jih pokriva celjski zdravstveni dom in koncesionar, ki se vključuje v vstopno točko.

Življenjsko ogrožene bolnike in bolnike z višjo stopnjo prizadetosti še vedno obravnava NMP služba za celjsko regijo, ki je locirana v Urgentnem centru Celje.

Foto: Andraž Purg - GrupA

aplikacija

appstore  googleplay