V braslovški šoli in celjskem vrtcu prvi primer novega koronavirusa
Zdravje
Tipografija

V Osnovni šoli Braslovče so zabeležili primer okužbe s koronavirusom med zaposlenimi. Kot je preko FB sporočil tamkajšnji župan Tomaž Žohar, zaenkrat ni nikakršnega razloga za preplah ali paniko.

Prostore šole so takoj preventivno dezinficirali. Sicer pa zaposleni, pri katerem so odkrili okužbo s koronavirusom, ta teden ni bil v službi oziroma v prostorih šole. Prav tako ni bil v nobenem stiku z učenci. Kljub temu se bodo zaposleni v šoli v teh dneh preventivno dodatno testirali. Pouk v šoli poteka nemoteno.

Okužbo s koronavirusom so pri strokovni delavki včeraj zabeležili tudi v celjski vrtčevski enoti Ringa raja. Okužena delavka in še štiri sodelavke so v 14-dnevni karanteni, prav tako 12 otrok, ki so bili v neposrednem stiku z okuženo. Kot je povedala ravnateljica vrtca Zarja Mateja Kobal, so sinoči vse starše obvestili o okužbi, nekateri so se potem odločili obdržati otroke doma. Sicer vrtec danes dela nemoteno. Prostore, v katerih se je zadrževala okužena delavka, so razkužili, jutri bodo razkužili celoten vrtec.

V enoti Center celjskega vrtca Tončke Čečeve so okužbo z novim koronavirusom zabeležili že julija. Takrat so v karanteni pristale štiri strokovne delavke in 44 otrok.

 

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay