V šmarskem domu upokojencev brez novih okužb
Zdravje
Tipografija

 

Vsi rezultati brisov, ki so bili minulo nedeljo odvzeti pri 33 zaposlenih Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, so negativni. Negativni so tudi brisi, ki so jih pri zaposlenih in stanovalcih odvzeli minulo soboto.

 

 

Stanovalka, pri kateri je bil potrjen pozitiven bris, ostaja hospitalizirana na Infekcijski kliniki Ljubljana. Stanovalke, ki so bivale skupaj v sobi z okuženo osebo, so nameščene v sivi coni, predvidoma jih bodo ponovno testirali konec tedna. Po prvem negativnem testu, pri njih ne opažajo odstopanj v zdravstvenem stanju. Spremljanje zdravstvenega stanja poteka dnevno tako pri stanovalcih, kot zaposlenih, so sporočili iz doma.

Od danes naprej se po navodilih epidemiološke službe stanovalci lahko družijo po stanovanjskih skupinah in nemoteno gibajo v okolici doma. Vse redne dejavnosti potekajo po ustavljenih urnikih, v okviru stanovanjskih skupin ali individualno z upoštevanjem varnostnih priporočil. Od jutri naprej bodo ob upoštevanju vseh navodil v domu ponovno dovoljeni obiski.

Foto: SHERPA

 

aplikacija

appstore  googleplay