V bolnišnici prejeli odpoved štirih specialistov urgentne medicine
Zdravje
Tipografija

V Splošni bolnišnici Celje so prejeli odpoved štirih zdravnikov specialistov urgentne medicine. V skladu z odpovednim rokom se bo delovno razmerje dveh zaključilo z 31. avgusta, dveh pa s 30. septembra. Pogovori o možnostih nadaljnjega sodelovanja se z zdravniki, kljub prejetim odpovedim delovnega razmerja, nadaljujejo.

Vodstvo Splošne bolnišnice Celje se je pred 14 dnevi sestalo s štirimi specialisti urgentne medicine, ki naj bi napovedali svoje odpovedi zaradi pomanjkljivosti v organizaciji in nevarnega opravljanja dela s sočasnim pokrivanjem dveh delovišč v Urgentnem centru Celje. Anonimno pismo o tem je prejelo več medijskih hiš, v bolnišnici pa pravijo, da so očitki neupravičeni.

 

»Splošna bolnišnica Celje bo zagotovila, da bo ambulanta splošne nujne medicinske pomoči v Urgentnem centru Celje tudi po 1. juliju delovala v skladu s sprejetim splošnim dogovorom. Kot smo napovedali po sestanku z zdravniki specialisti urgentne medicine, smo na Ministrstvo RS za zdravje naslovili predlog za dodatno financiranje ambulante v času od ponedeljka do petka med 7. in 20. uro. Želimo si, da bi Ministrstvo za zdravje in ZZZS naš predlog potrdila, saj bi tako pridobili ustrezno finančno pokritje za to delovišče, na podlagi katerega bi lahko zaposlili dodaten kader,« so sporočili iz celjske bolnišnice.

 

Sledite nam

Prireditvenik