Specialisti urgentne medicine napovedali kolektivne odpovedi
Zdravje
Tipografija

Štirje zdravniki, specialisti urgentne medicine v Splošni bolnišnic Celje naj bi dali kolektivno odpoved. Tako piše v anonimnem pismu, ki so ga posredovali medijem.V splošni bolnišnici Celje pravijo, da bo vodstvobolnišnice z zdravniki poskušalo doseči dogovor.

Razlogi za napovedane odpovedi so težave z opremljenostjo in predvsem organizacijo dela, saj da zaposleni delajo na dveh deloviščih hkrati, tako v ambulanti splošne nujne medicinske pomoči kot tudi v prehospitalnem delu nujne medicinske pomoči.

V celjski bolnišnici pravijo, da na probleme financiranja tako ZZZS kot pristojno ministrstvo opozarjajo že vse, odkar so prevzeli urgenco. Ob tem v bolnišnici v odzivu na anonimno pismo pravijo, da so očitki, glede na vse vložke, ki jih je bolnišnica doslej vložila v nujno medicinsko pomoč, pa naj bo to nakup novih vozil in nove opreme, stalna izobraževanja zaposlenih in kadrovsko dopolnjevanje dejavnosti, neupravičeni. Kot dodajajo, je ta dejavnost le ena od dejavnosti bolnišnice, ki mora svoj program izvajati z omejenimi finančnimi sredstvi in s kadrom, ki ga ima. V bolnišnici poudarjajo, da odpovedi ni dal še nihče, če bi zdravniki specialisti urgentne medicine svojo napoved uresničili, pa bo to za bolnišnico zagotovo izguba, tako s strokovnega kot z organizacijskega vidika.

Sledite nam

Prireditvenik