Krstna izvedba tekem v kategoriji FIS na Celjski koči
Šport
Tipografija

Prizadevni člani Smučarskega kluba Celje so prvič izvedli slalomski tekmi v kategoriji FIS na Celjski koči. Sobotni slalom je dobil Klemen Kosi, ki je bil hitrejši od Hrvata Roka Begovića. Tekmovalec domačega kluba Nejc Zidarn je bil 22. V nedeljo je zmagal Američan Rowen Ainslie, drugi je bil Slovenec Miha Oserban. Alen Hriberšek iz celjskega kluba je osvojil 12. mesto. Prvi dan je pri ženskah Slovaški uspela dvojna zmaga, Sophia Polak je bila boljša od Zuzane Jakubcove, ki je slavila v nedeljo, ko je bila Celjanka Lana Pušnik deveta.

Priznanja je v soboto podelil celjski župan Matija Kovač: »Zelo nas je razveselilo sporočilo Smučarskega kluba Celje, da obstaja možnost organizacije prve FIS tekme v Celju. Takoj smo se odzvali. K sodelovanju smo privabili upravljavca Celjske koče ZPO. V dveh tednih je prišlo do izvedbe dogodka. Zahvala gre predvsem organizatorjem, torej ekipi smučarskega kluba oziroma njenim prostovoljcem. Proga je kljub višji temperaturi zdržala. Želimo, da se Celjska koča še naprej razvija, ne zgolj v zimskem času. Menim, da bodo zimske sezone prinašale še obilo veselja, tako za rekreativce kot tudi za tekmovalne smučarje.«

Nekdanja svetovna podprvakinja v slalomu Nataša Bokal je zdaj trenerka v škofjeloškem Alpetourju: »Prvič sem tukaj. Opažam, da proga ni tako položna, kot so mi nekateri govorili. Je kar lepa. Organizatorji so imeli nekaj smole z vremenom. Kljub temu je bila proga glede na razmere najbolje pripravljena. Pred tednom dni je bila zagotovo precej boljša. Prizorišče je imenitno.« Na Celjski koči so bili tudi zmagovalec tekme svetovnega pokala v smuku Martin Čater, dvakrat peti v slalomih svetovnega pokala Bernard Vajdič, trener, ki je bdel nad Čatrom 13. decembra leta 2020 v Val d'Isèru, Grega Koštomaj, trener svetovnega prvaka in olimpijskega podprvaka Ivice Kostelića Cene Jovan in seveda vodilni predstavnici Smučarskega kluba Celje, predsednica Maruša Fras Vengušt in podpredsednica Mojca Kidrič. Martin Čater, ki je otroštvo in mladost preživel v hiši v bližini Celjske koče, si najbrž ni predstavljal, da bo na tem smučišču kdajkoli tekma … (Foto: Andraž Purg)


Na fotografiji z leve stojijo Bernard Vajdič, Martin Čater, Maruša Fras Vengušt in Grega Koštomaj

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju ...
Četrtek, 23 Julij 2020 07:00
Nogometaši Celja so dosegli največji uspeh v svoji stoletni zgodovini. V zadnji in odločilni tekmi l...

Preberite več...

Šampion je nastal pred četrt stoletja Šampion je nastal pred četrt stoletja
Petek, 05 Junij 2020 14:42
Pred 25 leti, natančneje 4. maja leta 1995 je nekdanji kapetan Celja in tudi islandskega Vikingurja ...

Preberite več...

Zadnje slovo od Gorana Sankovića Zadnje slovo od Gorana Sankovića
Petek, 10 Junij 2022 13:12
Odšel je celjski nogometni junak iz Bukarešte. V petek so ga svojci pogrešali, v soboto je Policijsk...

Preberite več...

Dve medalji, nov avto, deset tisočakov in še kaj Dve medalji, nov avto, deset tisočakov in še...
Petek, 25 Februar 2022 12:18
Najuspešnejša slovenska predstavnica na zimskih olimpijskih igrah je bila smučarska skakalka Urša Bo...

Preberite več...