Navijači zadovoljni na Poljskem - tudi z našimi rokometaši
Šport
Tipografija

Slovenskim rokometašem se ni uspelo uvrstiti v četrtfinale svetovnega prvenstva na Poljskem in Švedskem, toda svoje nastope so končali zmagovito. Katovice in Krakov, kjer so dosegli štiri zmage in doživeli dva poraza, so zapustili z dvignjenimi glavami. Za slovo od prvenstva so premagali Črnogorce z 31:23. Končna uvrstitev slovenskih rokometašev, ki so glavni del tekmovanja končali s šestimi točkami in razliko v golih +25, je bila znana šele po ponedeljkovi tekmi zadnjega kroga med Srbijo in Nizozemsko v Katovicah. Razpletlo se je po pričakovanjih. Slovenija je zasedla deseto mesto in ostaja v igri za nastop na olimpijskih igrah. Kvalifikacijski turnirji za OI v Parizu bodo šele naslednje leto.

Varovanci selektorja Uroša Zormana (evropski prvak s Celjem Pivovarno Laško) so za presežek poskrbeli v 2. krogu skupinskega dela. Z 32:23 so premagali gostitelje in ne le potrdili svoj nastop v glavnem delu tekmovanja v Krakovu, temveč so si zagotovili možnost za uvrstitev v četrtfinale. Takšnega razpleta dvoboja s Poljaki ni pričakoval nihče izmed strokovnjakov in poznavalcev pri nas doma, kajti še pred nekaj meseci je bila naša izbrana vrsta povsem razglašena. »Neverjetno. Zelo visoka zmaga proti domači reprezentanci. Dobro smo se pripravili, naša želja je bila ogromna. Česa boljšega si enostavno ne moreš želeti,« je dejal as Celja Pivovarne Laško Aleks Vlah. K pomembni zmagi so nekaj prispevali tudi glasni slovenski navijači.

Za organizirano navijanje v Katovicah je poskrbel Klub ljubiteljev slovenskih rokometnih reprezentanc. Prvi del prvenstva (Savdska Arabija, Poljska, Francija) si je ogledalo 105 navijačev iz tega društva. Na Poljsko so odpotovali z avtobusom in štirimi kombiji. V dvorani je bilo še nekaj slovenskih navijačev, ki so pripotovali z avtomobili. Precej jih je bilo pomešanih med številne poljske navijače, ki pa so bili miroljubni in celo prijazni (za razliko od zloglasnih poljskih nogometnih navijačev). Člani Kluba ljubiteljev slovenskih rokometnih reprezentanc so si vzeli čas za ogled Katovic in Krakova, nekaj pa jih je odšlo na tekmo svetovnega pokala v Zakopane, kjer so bodrili še naše smučarske skakalce. Klub sestavljajo celjski navijači Florijani, Dvanajsti Kopra, Kockarji Hrpelje – Kozina, Prleki, navijači iz Sv. Jurija ob Ščavnici in člani Kluba navijačev Slovenija na čelu z Aleksandrom Javornikom …

Foto: Slavko Kolar

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju ...
Četrtek, 23 Julij 2020 07:00
Nogometaši Celja so dosegli največji uspeh v svoji stoletni zgodovini. V zadnji in odločilni tekmi l...

Preberite več...

Šampion je nastal pred četrt stoletja Šampion je nastal pred četrt stoletja
Petek, 05 Junij 2020 14:42
Pred 25 leti, natančneje 4. maja leta 1995 je nekdanji kapetan Celja in tudi islandskega Vikingurja ...

Preberite več...

Zadnje slovo od Gorana Sankovića Zadnje slovo od Gorana Sankovića
Petek, 10 Junij 2022 13:12
Odšel je celjski nogometni junak iz Bukarešte. V petek so ga svojci pogrešali, v soboto je Policijsk...

Preberite več...

Dve medalji, nov avto, deset tisočakov in še kaj Dve medalji, nov avto, deset tisočakov in še...
Petek, 25 Februar 2022 12:18
Najuspešnejša slovenska predstavnica na zimskih olimpijskih igrah je bila smučarska skakalka Urša Bo...

Preberite več...