Malo mesto, veliko srce – na čelu z Oskarjem Drobnetom
Šport
Tipografija

Nogometaši Rogaške so zmagali še v Kidričevem in so na odmor odšli z zajetno točkovno prednostjo na vrhu 2. slovenske lige. V petek so v velikem derbiju proti Aluminiju, ki je bil še spomladi prvoligaš, slavili z 2:1. Zdaj ima Rogaška kar štiri točke naskoka pred drugo uvrščenim Aluminijem. Po osemnajstih jesenskih krogih bo spomladi sledilo le dvanajst krogov.

V mestu, znanem po zdraviliškem turizmu, imenitnih hotelih, kristalu, tu in tam vrhunski košarki in izjemnem futsal klubu Dobovec, ki je stalnica v ligi prvakov, se je pojavilo vzhičenje ob uspehu nogometašev v jesenskem delu 2. slovenske lige. Na prag 1. SNL je Slatinčane pripeljal trener Oskar Drobne.

Čestitke za zmago v Kidričevem v velikem derbiju v boju za prvoligaški status. Nam se je zdelo, da so bili vaši fantje zelo samozavestni. Rogaška je delovala, kot da je v prejšnji sezoni igrala v prvi ligi in ne Aluminij. Kakšna je vaša ocena?

Dolgo časa smo se pripravljali na to tekmo, kajti edini poraz v tej sezoni nam je prizadejal prav Aluminij v Rogaški Slatini. Ostali smo mu dolžni. Moji fantje so bili izjemno motivirani. Želeli so dokazati, da se lahko kosajo s Kidričani. Tekma je bila zelo pomembna v več pogledih. Zdržali smo psihološki pritisk, ki se je nedvomno pojavil. V prvem polčasu nismo prikazali veliko v napadu. V drugem delu smo zaigrali precej bolje in osvojili tako želene tri točke.

Večina vaših napadalcev in vezistov je delovala tako sproščeno, kot da ne igrajo ene najbolj pomembnih tekem na svoji dosedanji nogometni poti. Lahko pojasnite?

Tako je v športu, ko ti gre, ti pač gre. In si samozavesten. Po prejetem golu po podaji s kota smo po prvem polčasu zaostajali, a v slačilnici ni bilo panike. Nekaj fantov je trdilo, da ne bomo le izenačili, ampak da …

Foto: NZS

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju ...
Četrtek, 23 Julij 2020 07:00
Nogometaši Celja so dosegli največji uspeh v svoji stoletni zgodovini. V zadnji in odločilni tekmi l...

Preberite več...

Šampion je nastal pred četrt stoletja Šampion je nastal pred četrt stoletja
Petek, 05 Junij 2020 14:42
Pred 25 leti, natančneje 4. maja leta 1995 je nekdanji kapetan Celja in tudi islandskega Vikingurja ...

Preberite več...

Zadnje slovo od Gorana Sankovića Zadnje slovo od Gorana Sankovića
Petek, 10 Junij 2022 13:12
Odšel je celjski nogometni junak iz Bukarešte. V petek so ga svojci pogrešali, v soboto je Policijsk...

Preberite več...

Dve medalji, nov avto, deset tisočakov in še kaj Dve medalji, nov avto, deset tisočakov in še...
Petek, 25 Februar 2022 12:18
Najuspešnejša slovenska predstavnica na zimskih olimpijskih igrah je bila smučarska skakalka Urša Bo...

Preberite več...