Slovenski košarkarji v Celju proti Hrvaški
Šport
Tipografija

Slovenska moška košarkarska reprezentanca je v soboto zvečer odigrala še zadnjo prijateljsko tekmo v okviru priprav na evropsko prvenstvo. V Celju se je pomerila s Hrvaško. (STA)

Slovenska izbrana vrsta je v petek dopoldan trenirala v Ljubljani, po kosilu pa se je odpravila v Laško oziroma Celje, kjer bo opravila zaključni del priprav. Pred vkrcanjem na reprezentančni avtobus se je od soigralcev poslovil Jurij Macura, za katerega se je selektor Aleksander Sekulić odločil, da kot naslednji zapusti priprave.

Že prej so s prvotnega sezama odpadli Robert Jurković, Bine Prepelič, Saša Ciani, Luka Ščuka in Gregor Glas. V reprezentančni zasedbi tako ostaja štirinajsterica košarkarjev, na evropsko prvenstvo pa jih bo odpotovalo dvanajst.

"Ko igramo pripravljalne tekme pred polno dvorano domačih navijačev, je ne glede na vse pomembna tudi zmaga, čeprav je poudarek na določenih stvareh v igri. Če damo vse od sebe in preizkušamo stvari, ki smo si jih zamislili, pa tudi poraz na pripravljalnem obračunu ni dramatičen. Proti Srbiji smo delali veliko napak in bili neprecizni pri izvedbi napadov, a je do izraza prišla nadarjenost posameznikov in naš napadalni potencial. Pričakujem, da bomo proti Hrvaški te stvari izboljšali. Hrvaška je izjemna ekipa, ki je močnejša še za naturaliziranega Američana Jaleena Smitha. Imajo kakovostne posameznike, ki skušajo najti pravo kemijo. Ta pa je prepotrebna za velika tekmovanja. Prepričan sem, da se bodo poskušali oddolžiti za poraz v Stožicah v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, zato nas nov čaka zahteven preizkus," je dejal selektor Aleksander Sekulić.

Slovenija in Hrvaška se redno srečujeta na košarkarskem parketu. Odigrali sta namreč že 37 medsebojnih dvobojev, 18 jih je pripadlo slovenski in 19 hrvaški izbrani vrsti. Hrvati so Slovence nazadnje premagali 8. septembra 2018, zadnji štirje obračuni pa so pripadli slovenskim reprezentantom. Najbolj prepričljivo in odmevno zmago je Slovenija dosegla pred slabima dvema mesecema, ko je v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu sosede ugnala s 97:69.

V primerjavi z junijsko tekmo v Stožicah je najbolj očitna sprememba v hrvaški reprezentanci naturalizirani organizator igre Jaleen Smith. Slednji se je z zelo dobro igro že izkazal pred dnevi, ko je Hrvaška visoko premagala reprezentanco Madžarske.

Ker se v celjskem Zlatorogu pričakuje večje število obiskovalcev, Košarkarska zveza Slovenije poziva navijače, da se od doma odpravijo pravočasno. Vhodi v dvorano bodo odprti uro in pol pred začetkom tekme. Manjše število vstopnic je še na voljo na prodajnih mestih Eventima in Petrola. (STA, foto: Košarkarska zveza Slovenije)

Najbolj brano

Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju ...
Četrtek, 23 Julij 2020 07:00
Nogometaši Celja so dosegli največji uspeh v svoji stoletni zgodovini. V zadnji in odločilni tekmi l...

Preberite več...

Šampion je nastal pred četrt stoletja Šampion je nastal pred četrt stoletja
Petek, 05 Junij 2020 14:42
Pred 25 leti, natančneje 4. maja leta 1995 je nekdanji kapetan Celja in tudi islandskega Vikingurja ...

Preberite več...

Zadnje slovo od Gorana Sankovića Zadnje slovo od Gorana Sankovića
Petek, 10 Junij 2022 13:12
Odšel je celjski nogometni junak iz Bukarešte. V petek so ga svojci pogrešali, v soboto je Policijsk...

Preberite več...

Dve medalji, nov avto, deset tisočakov in še kaj Dve medalji, nov avto, deset tisočakov in še...
Petek, 25 Februar 2022 12:18
Najuspešnejša slovenska predstavnica na zimskih olimpijskih igrah je bila smučarska skakalka Urša Bo...

Preberite več...