Tina Šutej na evropskem prvenstvu osvojila bron
Šport
Tipografija

Tina Šutej je kljub poškodbi na evropskem prvenstvu v atletiki v Münchnu v finalu skoka s palico osvojila bronasto medaljo. Na ogrevanju si je s konico na obutvi poškodovala dlan na odrivni desni roki in je morala po tekmi na šivanje.

"Ves čas med tekmo sem razmišljala o zlati medalji, sedaj se veselim bronaste. S podplatom sprintarice sem pred tekmo podrsala po dlani in sem s konico odprla stranski del dlani. Ni lepo videti, moram po tekmi na šivanje. Peklo me je in bolelo, malo sem bila v šoku, a sem se kar dobro osredotočila na nastop," je povedala Šutejeva.

Dolgo je delila prvo mesto, na koncu bo jutri stopila na tretjo stopničko zmagovalnega odra. "Zelo sem zadovoljna, da sem prišla do brona. Če bi bila rana nekaj centimetrov proti sredini dlani, ne bi mogla skakati in bi morala takoj na urgenco. Pokazala sem najboljše skoke letos, mogoče mi je zmanjkalo nekaj odstotkov osredotočenosti, ki sem jih izgubila na ogrevanju zaradi poškodbe."

Niti trenutek ni podvomila vase in si je ves čas želela tekmovati. "Zdravniška ekipa me je potem, ko so dejali, da mi ne morejo speti rane, predlagala, da grem na urgenco. To sem zavrnila in rekla, da moram nastopiti. Rano si oskrbeli in nanjo dali obliže in 'stripe'. Tudi med tekmo so mi morali dvakrat ali trikrat pomagati."

Ni se izmikala pred dejstvom, da je bila v vlogi favoritinje za najvišja mesta. "Vedela sem, da sem dobro pripravljena, tako fizično kot psihično, zato nisem želela izpustiti te priložnosti."

Na 4,80 m ji je malo zmanjkalo, da bi bila uspešna v tretjem skoku in ostala v boju še za kaj več od brona. "Trener Milan Kranjc mi je že prej rekel, da bi morala preiti na tršo palico za bolj zanesljive skoke na končnih višinah. A sem s to palico letos tekmovala le enkrat. Po vsem, kar se je zgodilo pred tekmo, nisem bila prepričana vase, da bi lahko z njo dobro skakala."

Po tekmi ni bila zadovoljna le s tem, da bo morala zaradi poškodbe in šivanja dlani izpustiti naslednjo tekmo. "Bom pa lahko nastopila na finalu diamantne lige, kjer je moj cilj, da osvojim diamantni pokal v skoku s palico," se je v zaključek sezone ozrla Tina Šutej. (STA, foto: Atletska zveza Slovenije)

Najbolj brano

Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju ...
Četrtek, 23 Julij 2020 07:00
Nogometaši Celja so dosegli največji uspeh v svoji stoletni zgodovini. V zadnji in odločilni tekmi l...

Preberite več...

Šampion je nastal pred četrt stoletja Šampion je nastal pred četrt stoletja
Petek, 05 Junij 2020 14:42
Pred 25 leti, natančneje 4. maja leta 1995 je nekdanji kapetan Celja in tudi islandskega Vikingurja ...

Preberite več...

Zadnje slovo od Gorana Sankovića Zadnje slovo od Gorana Sankovića
Petek, 10 Junij 2022 13:12
Odšel je celjski nogometni junak iz Bukarešte. V petek so ga svojci pogrešali, v soboto je Policijsk...

Preberite več...

Dve medalji, nov avto, deset tisočakov in še kaj Dve medalji, nov avto, deset tisočakov in še...
Petek, 25 Februar 2022 12:18
Najuspešnejša slovenska predstavnica na zimskih olimpijskih igrah je bila smučarska skakalka Urša Bo...

Preberite več...