Konjičani s ponosom pospremili pariški polfinale
Šport
Tipografija

Verjetno ni bilo prav veliko tistih, ki bi si pred odprtim teniškim prvenstvom Francije upali napovedati, da bo Slovenka igrala v polfinalu. Tamara Zidanšek je že po prvih dveh dvobojih pokazala izvrsten tenis in začela dvigovati pričakovanja slovenskih ljubiteljev teniške igre. Najbolj nestrpno so polfinalni obračun na teniškem turnirju za grand slam na Roland Garrosu pričakovali v domačem kraju Zidanškove, v Slovenskih Konjicah. Čeprav ji preboj v finale ni uspel, so Konjičani na svojo športno junakinjo zelo ponosni.

 

 

23-letna Konjičanka Tamara Zidanšek je prva slovenska polfinalistka pariškega turnirja po legendarni Mimi Jauševec. Povsem razumljivo je, da so v njene domačem kraju nanjo in njen izjemen uspeh še kako ponosni.

Da bi ljudje lahko še bolj uživali v teniški poeziji, ki jo je na pariškem pesku pisala Zidanškova, so v konjiškem zavodu za šport omogočili spremljanje polfinalnega obračuna na velikem zaslonu v tamkajšnjem športnem parku.

Približno tristo teniških navdušencev je, pred velikim ekranom ob robu teniških igrišč, kjer je Zidanškova začela svojo teniško športno pot, glasno pozdravilo vsako njeno uspešno točko. Čeprav je bila tokrat Rusinja Anastazija Pavljučenkova premočna nasprotnica in je slavila zmago s 5:7 in 3:6, med navijači ni bilo razočaranja. Zgolj ponos. »Tamara je celoten turnir odigrala res izjemno. Tudi v polfinalu ni bila brez možnosti. Žal se danes ni izšlo. Gotovo pa se bo. Kmalu,« so menili mladeniči, teniški rekreativci, ki so bili med najglasnejšimi navijači.

Čeprav takšnega uspeha pred pariškim turnirjem ni pričakoval nihče, pa so hkrati vsi prepričani, da ne gre le za naključje. Tamarini ponosni sokrajani so prepričani, da je to šele začetek uspešne poti na največjih svetovnih turnirji.

Tamara pa ni navdušila zgolj slovenkse ljubitelje tenisa, temveč ves sveetovni teniški svet. Tako s predstavami na igrišču, kot tudi z odnosom in pristopom izven igrišča. Teniške poznavalce je osupnila predvsem z izjemnim forhand udarcem, za kar se jo je že prijel vzdevek »gospa forhand«.

Na poti do uspeha kariere je Zidanškova najprej premagala šesto nosilko Kanadčanko Bianco Andreescu, Američanko Madison Brengle, Čehinjo Katerino Siniakovo, Romunko Sorano Cirstea in Španko Paulo Badosa.

 

Sprejem v čast konjiški športni junakinji bo v ponedeljek, ob 16. uri, v konjiškem športnem parku.

 

Foto: SHERPA

 

 

 

 

Najbolj brano

Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju ...
Četrtek, 23 Julij 2020 07:00
Nogometaši Celja so dosegli največji uspeh v svoji stoletni zgodovini. V zadnji in odločilni tekmi l...

Preberite več...

Šampion je nastal pred četrt stoletja Šampion je nastal pred četrt stoletja
Petek, 05 Junij 2020 14:42
Pred 25 leti, natančneje 4. maja leta 1995 je nekdanji kapetan Celja in tudi islandskega Vikingurja ...

Preberite več...

Umrl je Adi Vidmajer Umrl je Adi Vidmajer
Sobota, 13 Marec 2021 12:41
V 80. letu starosti je umrl Adi Vidmajer.

Preberite več...

»Nepokošeno igrišče na Skalni kleti me je vrglo s tira« »Nepokošeno igrišče na Skalni kleti me je vrglo...
Petek, 19 Marec 2021 10:25
Kateri bo četrti klub Štorovčana Simona Rožmana? V Celju je v kratkem času pustil izjemen vtis, v Do...

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay