Tudi po drugem vrhuncu dirke, po Sveti gori, Tadej Pogačar v zeleni majici
Šport
Tipografija

Četrta etapa 27. dirke Po Sloveniji je navdušila v vsej svoji veličini – z zahtevno traso, odličnimi navijači ter seveda izjemnim bojem na Sveto Goro. Italijan Diego Ulissi (UAE Team Emirates) – do jutrišnjega prihoda v Novo mesto še vedno aktualni zmagovalec dirke – je osvojil zmago pred Tadejem Pogačarjem, tretji pa je v času zmagovalca Matteo Sobrero (Astana – Premier Tech).

Kraljevska etapa od Ajdovščine do Nove Gorice oz. Svete Gore je zares »razočarala« samo v eni stvari – množica navijačev je namreč pričakovala napad in zmago Tadeja Pogačarja, a vseeno smo doživeli pravi spektakel. Dirkanje čez kar pet kategoriziranih vzponov se je stopnjevalo do vrhunca v zadnjih dveh kilometrih, zloglasnega zaključka strmega vzpona, ki je v preteklosti samo enkrat gostil dirko. Ubežniki so bili že pred tem ujeti, vodilna skupina pa se je hitro razrečila in proti vrhu so v boj za zmago krenili štirje kolesarji. Med njimi kar trije iz ekipe UAE, poleg Ulissija in Pogačarja še Rafal Majka, ter na koncu tretji Sobrero. Sprva je kazalo, da je Ulissi v težavah, a je priključil in tik pred koncem je odpadel Majka. 100 m do cilja je Ulissi napadel in dobil šprint, ali mu je Tadej prepustil zmago ali ne, ne bomo nikoli izvedeli.
 
»Zmaga je prišla kot naročena, z njo bo selektor reprezentance videl, da sem resen kandidat za olimpijske igre,« je poveda Ulissi, ki vedno rad dirka v Sloveniji in je na tej dirki že slavil.
 
Zadovoljen je bil tudi Tadej, ki je s tem praktično osvojil dirko in gre lahko v Novo mesto v stilu parade šampionov: »Razplet je v redu! Danes je bila izvrstna etapa za nas, to je res super izid. Forma je dobra, lahko smo ponosni, zvečer bomo proslavljali.«

Priznanja najboljšim na etapi je podelil častni gost, slovenski predsednik Borut Pahor.
 
Ulissi in Sobrero sta se z današnjim uspehom povzpela na drugo oz. tretjo mesto v skupnem seštevku, še včeraj drugi Matej Mohorič (Bahrain Victorious) pa je danes zaostal, a ubranil rdečo majico. V slovenskih rokah sta tudi preostali dve majici, modro vodilnega v gorskih ciljih ima Tadej (nosil jo bo Majka), bela majica mladega kolesarja pa je v rokah Kristjana Hočevarja (Adria Mobil Cycling).
 
Etapa pa ima še enega zmagovalca – navijače, ki so se pričakovano zbrali v tisočih in na nekaterih odsekih dirke je bilo vzdušje res kot na Touru.

Oglejte si še video vrhunce četrte etape:

Foto: SPORTIDA

Najbolj brano

Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju ...
Četrtek, 23 Julij 2020 07:00
Nogometaši Celja so dosegli največji uspeh v svoji stoletni zgodovini. V zadnji in odločilni tekmi l...

Preberite več...

Šampion je nastal pred četrt stoletja Šampion je nastal pred četrt stoletja
Petek, 05 Junij 2020 14:42
Pred 25 leti, natančneje 4. maja leta 1995 je nekdanji kapetan Celja in tudi islandskega Vikingurja ...

Preberite več...

Umrl je Adi Vidmajer Umrl je Adi Vidmajer
Sobota, 13 Marec 2021 12:41
V 80. letu starosti je umrl Adi Vidmajer.

Preberite več...

»Nepokošeno igrišče na Skalni kleti me je vrglo s tira« »Nepokošeno igrišče na Skalni kleti me je vrglo...
Petek, 19 Marec 2021 10:25
Kateri bo četrti klub Štorovčana Simona Rožmana? V Celju je v kratkem času pustil izjemen vtis, v Do...

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay