Tadej Pogačar v Celju veličastno deklasiral tekmece
Šport
Tipografija

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je nesporni vladar druge etape dirke s štartom v Žalcu in ciljem na Celjskem gradu nad Celjem. Ciljno črto je prečkal minuto in 22 sekund pred Matejem Mohoričem (Bahrain Victorious) in tako tudi zanesljivo prevzel vodstvo v skupnem seštevku dirke.

Na drugi etapi so v ospredje pričakovano stopili kolesarji, ki ciljajo na visoke uvrstitve v skupnem seštevku. Prav tako pričakovano se je etapa razpletla na vzponih na Svetino in Celjsko kočo ter nato na zaključnem vzponu na Celjski grad. Napad deveterice kolesarjev je bil že pred tem nevtraliziran po zaslugi močnega tempa ekipe UAE Team Emirates.
 
Tadej Pogačar je izvedel odločilen napad na vzponu na Svetino, ko je kolesarje lovila tudi nevihta. Napadel je ob pomoči svoji sotekmovalcev Ulissija in Majke, nato pa se znašel v ospredju sam in si do vrha priboril minuto prednosti. Sledil je dolg spust, na zaključnih dveh kilometrih pa je samo še potrdil veličastno zmago.
 
Tadej je po dirki povedal: »Ta etapa je bila na sporedu že pred tremi leti, a takrat sem imel slabše noge. Danes sem se počutil odlično in poskusil sem z napadom od daleč. Na spustu s Svetine sem bil previden in nisem šel do limita. Če si sam v ospredju se je lažje spuščati.Ta etapa mi je veliko bolj všeč kot sobotna, je klasična na dirki Po Sloveniji in zato sem jo izbral za napad. Nisem pa pričakoval, da bom prišel v cilj s takšno prednostjo.«

V ozadju je sprva kazalo na popoln uspeh ekipe iz Združenih arabskih emiratov, a se je Matej Mohorič odlično vrnil nazaj v boj in dobil šprint majhen skupinice, za njim sta ciljno črto z istim časom prečkala Diego Ulissi in Matteo Sobrero (Astana – Premier Tech). Jan Polanc (UAE Team Emirates) je bil 10., Jan Tratnik (Bahrain Victorious) pa 12.

Pokal, celjskega viteza, je Tadeju Pogačarju, ki se ga nekateri mediji poimenovali, kar za novega Celjskega grofa, podelil župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

Oglejte si video vrhunce druge etape:

Tadej Pogačar bo danes, v tretji etapi od Brežic do Krškega vozil v zeleni majici, »njegova« pa je tudi majica najboljšega v razvrstitvi gorskih ciljev.
 

Foto: Andraž Purg - GrupA

 

Najbolj brano

Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju ...
Četrtek, 23 Julij 2020 07:00
Nogometaši Celja so dosegli največji uspeh v svoji stoletni zgodovini. V zadnji in odločilni tekmi l...

Preberite več...

Šampion je nastal pred četrt stoletja Šampion je nastal pred četrt stoletja
Petek, 05 Junij 2020 14:42
Pred 25 leti, natančneje 4. maja leta 1995 je nekdanji kapetan Celja in tudi islandskega Vikingurja ...

Preberite več...

Umrl je Adi Vidmajer Umrl je Adi Vidmajer
Sobota, 13 Marec 2021 12:41
V 80. letu starosti je umrl Adi Vidmajer.

Preberite več...

»Nepokošeno igrišče na Skalni kleti me je vrglo s tira« »Nepokošeno igrišče na Skalni kleti me je vrglo...
Petek, 19 Marec 2021 10:25
Kateri bo četrti klub Štorovčana Simona Rožmana? V Celju je v kratkem času pustil izjemen vtis, v Do...

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay