Nemec Phil Bauhaus prvi na cilju uvodne etape v Rogaški Slatini
Šport
Tipografija

Zmagovalec prve etape 27. dirke Po Sloveniji, dolge 151 kilometrov, ki se je začela na Ptuju in končala s sprintom glavnine v Rogaški Slatini je Phill Bauhaus, kolesar ekipe Bahrain Victorius, v kateri sta danes odlično nastopila tudi naša kolesarja. predvsem Jan Tratnik in tudi Matej Mohorič.

 

Zmagovalec etape je bil za pol obroča hitrejši od Španca Jona Aberasturija (Caja Rural). Tretje mesto je osvojil Portugalec Rui Filipe Oliveira (UEA Emirates).

Prvi favorit dirke Tadej Pogačar iz moštva UAE Emirates je prispel v cilj z glavnino, tik pred ciljem pa je tudi sam precej potegnil, da omogoči portugalskemu kolegu čim boljše izhodišče za sprint.

Že uvodna etapa je postregla z zanimivim in razburljivim dogajanjem, prišlo je tudi do nekaj padcev, še posebej grd je bil padec v glavnini, 3,5 kilometra pred ciljem, pri tem jo je skupilo kar nekaj kolesarjev.

Phil Bauhaus po dirki: »Naš cilj je bil, da se dirka zaključi s šprintom. Zadnja dva kilometra sta bila zelo hitra, ekipa pa je opravila odlično delo. Kot šprinter si ne morem želeti več od tega. Za nas je to pomembna dirka, vedno ko dirkamo v državi iz katere so naši tekmovalci je nekaj posebnega.«
 
Pred kamerami se je po dirki ustavil tudi Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki se je danes držal v ozadju, na koncu pa presenetljivo pomagal v vlaku ekipe: »Bili smo zmenjeni, da bomo delali za Trenina, ampak je na začetku dirke kar hudo pedel in nato svojo vlogo predal Oliveiri. Delali smo za njega, za kolesarja, ki je najprej pomočnik se je s tretjim mestom kar dobro znašel. Počuitim se v redu in se veselim naslednjih dni.«

Foto: SPORTIDA.com

Najbolj brano

Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju ...
Četrtek, 23 Julij 2020 07:00
Nogometaši Celja so dosegli največji uspeh v svoji stoletni zgodovini. V zadnji in odločilni tekmi l...

Preberite več...

Šampion je nastal pred četrt stoletja Šampion je nastal pred četrt stoletja
Petek, 05 Junij 2020 14:42
Pred 25 leti, natančneje 4. maja leta 1995 je nekdanji kapetan Celja in tudi islandskega Vikingurja ...

Preberite več...

Umrl je Adi Vidmajer Umrl je Adi Vidmajer
Sobota, 13 Marec 2021 12:41
V 80. letu starosti je umrl Adi Vidmajer.

Preberite več...

»Nepokošeno igrišče na Skalni kleti me je vrglo s tira« »Nepokošeno igrišče na Skalni kleti me je vrglo...
Petek, 19 Marec 2021 10:25
Kateri bo četrti klub Štorovčana Simona Rožmana? V Celju je v kratkem času pustil izjemen vtis, v Do...

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay