Boj za zeleno se začenja na Ptuju, cilj prve etape v Rogaški Slatini
Šport
Tipografija

Z etapo od Ptuja do Rogaške Slatina se bo na začela 27. kolesarska dirka po Sloveniji, ki sta tako vrača po dveh letih, lani je namreč zaradi koronakrize odpadla. Kolesarji bodo s ptujskega gradu startali ob 13.10, na cilju v Rogaški Slatini pa bodi dirko končali približno ob 17. uri. Tadej Pogačar, iz moštva UAE Team Emirates, aktualni zmagovalec Dirke po Franciji in prvi zvezdnik letošnje dirke, na včerajšnji novinarski konferenci na Ptuju ni skrival svojih ambicij po prvi zmagi na slovenski pentlji.

„Za našo ekipo in zame je to pripravljalna Dirka za Francijo, forma je po videnem na treningu v redu. Na dirki Po Sloveniji sem bil vedno blizu odra za zmagovalce, zdaj pa si zagotovo želim zmagati. Bomo videli, kakšne bodo noge,“ je dejal Tadej Pogačar.

Pogačarjev sotekmovalec iz moštva, Diego Ulissi, zmagovalec dirke Po Sloveniji leta 2019 pa je povedal, da je vedno vesel, ko pride v Slovenijo. „Na dirko smo prišli z močno ekipo, skupaj smo tukaj slavili že trikrat. Tadej je v vlogi liderja na dirki, vendar bomo videli kako se bo dirka razvijala in bomo morda taktiko tudi spreminjali.«

Še en slovenski adut, Matej Mohorič, član mošt Bahrain Victorius, pa pritrdil, da je Tadej seveda prvi favorit in da si želi zmagati, ampak da pa enako velja tudi za 150 drugih kolesarjev. „Zagotovo se bomo potrudili, da mu pot do zmage otežimo. Dirka je odprta.“

Na novinarski konferenci je sodelovala tudi Bogdan Fink, organizacijski direktor, ki je prepričan, da je pred nami dober in lep športni teden, tekmovalcem pa je zaželel, da bi bi brez poškodb prikolesarili do cilja v Novem Mestu.

Direktorica Slovenske turistične organizacije, mag. Maja Pak, ki bo danes tudi na cilju v domači Rogaški Slatini, pa je povedala, da bo dirka spet odlična promocija Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave destinacije. „Prenos na Eurosportu si bo ogledalo 18 milijonov ljudi. Vidnost Slovenije bo zagotovljena z 10-urnim televizijskim prenosom ter z 230 oglasi Slovenije v juniju in juliju.

Prisluhnite še pogovoru z direktorjem dirke Po Slovenij, Bogdanom Finkom, pred začetkom prve etape. Pogovor je bil posnet ob novinarski konferenci na celjskem Starem gradu.


Foto: VID PONIKVAR/SPORTIDA

 

Najbolj brano

Zadnje slovo od Gorana Sankovića Zadnje slovo od Gorana Sankovića
Petek, 10 Junij 2022 13:12
Odšel je celjski nogometni junak iz Bukarešte. V petek so ga svojci pogrešali, v soboto je Policijsk...

Preberite več...

Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju ...
Četrtek, 23 Julij 2020 07:00
Nogometaši Celja so dosegli največji uspeh v svoji stoletni zgodovini. V zadnji in odločilni tekmi l...

Preberite več...

Šampion je nastal pred četrt stoletja Šampion je nastal pred četrt stoletja
Petek, 05 Junij 2020 14:42
Pred 25 leti, natančneje 4. maja leta 1995 je nekdanji kapetan Celja in tudi islandskega Vikingurja ...

Preberite več...

Dve medalji, nov avto, deset tisočakov in še kaj Dve medalji, nov avto, deset tisočakov in še...
Petek, 25 Februar 2022 12:18
Najuspešnejša slovenska predstavnica na zimskih olimpijskih igrah je bila smučarska skakalka Urša Bo...

Preberite več...