Zmaga, ki je morda že prinesla nov naslov prvaka
Šport
Tipografija

Košarkarice Cinkarne so osvojile prvo mesto pred končnico za prvakinje. Polfinalna para sta Cinkarna - Ledita in Triglav - Ježica. Predvideni termini tekem so v drugi polovici tega meseca. Zaradi začetka »lokdavna«, tudi v športu, je bil derbi med Celjankami in Kranjčankami že v sredo, 31.marca. Gorenjke so do tedaj kraljevale na vrhu lestvice z enim porazom manj. Celjankam je pretila nevarnost, da v kaotičnih razmerah – če bi se morebiti prvenstvo predčasno končalo – izgubijo naslov državnih prvakinj. Zato je vodstvo kluba vztrajalo, da se tekma odigra, kar je pravočasno »požegnala« Košarkarska zveza Slovenije.

Cinkarna je bila od Triglava boljša kar za 20 točk in ga zrinila s prvega mesta. Morda je s tem zaradi nepredvidenih razmer že osvojila naslov državne prvakinje, kajti v tem trenutku nihče ne more zagotoviti, da bo ostalo dovolj časa za polfinalne in finalne obračune. Seveda vsi upamo, da ljubitelji košarke ne bodo prikrajšani za odločilne bitke v boju za najvišja mesta.

Trinajst minut pred koncem je bil izid izenačen, nato so Celjanke dosegle 32 točk, Kranjčanke pa le še 12. »V tem trenutku je resnično težko predvideti, kaj se bo zgodilo čez sedem ali deset dni. Vesel sem, da so dekleta prikazala svoje znanje in talent. Tega jim v tej sezoni res ne manjka. V Jadranski ligi smo opravili dober posel z uvrstitvijo na zaključni turnir. V državnem prvenstvu je zgodba podobna. Ne smemo pozabiti, da smo imeli veliko težav s poškodbami in z okužbami. Zasluženo smo osvojili 'enico' po rednem delu lige,« je v uvodu dejal trener Celjank in selektor državne reprezentance Damir Grgić. Omenil je, da težav še ni konec: »Imamo problem ...

Foto: Andraž Purg - GrupA

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Umrl je Adi Vidmajer Umrl je Adi Vidmajer
Sobota, 13 Marec 2021 12:41
V 80. letu starosti je umrl Adi Vidmajer.

Preberite več...

Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju ...
Četrtek, 23 Julij 2020 07:00
Nogometaši Celja so dosegli največji uspeh v svoji stoletni zgodovini. V zadnji in odločilni tekmi l...

Preberite več...

Šampion je nastal pred četrt stoletja Šampion je nastal pred četrt stoletja
Petek, 05 Junij 2020 14:42
Pred 25 leti, natančneje 4. maja leta 1995 je nekdanji kapetan Celja in tudi islandskega Vikingurja ...

Preberite več...

»Nepokošeno igrišče na Skalni kleti me je vrglo s tira« »Nepokošeno igrišče na Skalni kleti me je vrglo...
Petek, 19 Marec 2021 10:25
Kateri bo četrti klub Štorovčana Simona Rožmana? V Celju je v kratkem času pustil izjemen vtis, v Do...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay