»Selektor je poskrbel, da so dihali drug za drugega«
Šport
Tipografija

Naši najboljši nogometaši prvič premagali hrvaške, mladi reprezentanti v Mariboru nemočni proti Špancem, v Celju v naši skupini remi Italije in Češke, v Planici začetek praznika na letalnici, celjski drsalki Daši Grm se ni posrečil prosti program na svetovnem prvenstvu v Stockholmu in sanj o olimpijskih igrah je konec, žalske rokometašice gladko odpravile Litijo pred lokalnim derbijem v Celju.

Skratka, nora športna sreda je za nami. Tudi na celjskem nogometnem štadionu se je začelo evropsko prvenstvo U21. Očitno je bilo, da je organizacija odlična. Italija in Češka sta igrali neodločeno (1:1). V Mariboru je bila Slovenija nemočna proti Španiji (0:3), ki je nekaj svojih adutov pustila na klopi. Celotno tekmo je odigral branilec Celja Žan Zaletel.

V Stožicah je naša članska selekcija prvič premagala Hrvaško, aktualno svetovno podprvakinjo (1:0). Strelec v uvodni tekmi kvalifikacij za SP je bil Sandi Lovrić v 15. minuti. Po imenitni akciji gostiteljev se je žoga odbila od Brozovića in obšla vratarja Livakovića. »Bravo Jan, bravo Matjaž, bravo vsi ostali,« so bile prve besede Dušana Kosića, ki je Celje popeljal do naslova državnega prvaka. »Slovenija je zmagala zasluženo, z izjemno disciplinirano igro. Slabega igralca ni imela. Selektor je poskrbel, da so dihali drug za drugega. Navdušili so me. Na njihovo podobo smo lahko ponosni,« je v studiu slovenske športne televizije še izpostavil Kosić. Od 69. minute je igral Blaž Kramer, Zrečan, ki je nogometno zrasel v celjskem nogometnem klubu Šampionu.

Foto: M24.si

Najbolj brano

Umrl je Adi Vidmajer Umrl je Adi Vidmajer
Sobota, 13 Marec 2021 12:41
V 80. letu starosti je umrl Adi Vidmajer.

Preberite več...

Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju ...
Četrtek, 23 Julij 2020 07:00
Nogometaši Celja so dosegli največji uspeh v svoji stoletni zgodovini. V zadnji in odločilni tekmi l...

Preberite več...

Šampion je nastal pred četrt stoletja Šampion je nastal pred četrt stoletja
Petek, 05 Junij 2020 14:42
Pred 25 leti, natančneje 4. maja leta 1995 je nekdanji kapetan Celja in tudi islandskega Vikingurja ...

Preberite več...

»Nepokošeno igrišče na Skalni kleti me je vrglo s tira« »Nepokošeno igrišče na Skalni kleti me je vrglo...
Petek, 19 Marec 2021 10:25
Kateri bo četrti klub Štorovčana Simona Rožmana? V Celju je v kratkem času pustil izjemen vtis, v Do...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay