Soustvarjalci nepozabne navijaške kulise
Šport
Tipografija

Zmaga Tadeja Pogačarja, drugo mesto Primoža Rogliča in uspešni nastopi ostalih kolesarjev na Tour de Franceu, kolesarski dirki vseh dirk, so navdihnili slovenske navijače, da so prišli množično spodbujat naše kolesarje v Imolo, na svetovno prvenstvo v cestni dirki. To kultno italijansko prizorišče dirk Formule 1 ni vzbujalo spektakularnosti le zato, ker so najboljši kolesarji sveta vozili tudi na delu dirkališča Enza in Dina Ferrarija (tam sta bila tudi štart in cilj), marveč tudi zaradi množice slovenskih zastav in navijačev, ki so ustvarili nepozabno kuliso.

Takšno, ki pravim privržencem športa ob gledanju pred televizijo morda izvabi tudi kakšno solzo od navdušenja in ponosa. K tej veličastni podobi so v veliki meri prispevali tudi člani celjskega Lava Teama, skupine kolesarskih navdušencev, ki se občasno udeležujejo velikih kolesarskih dogodkov, kot je bil nedavni v Imoli.

 

»Lava Team je bil ustanovljen leta 2010. Za obisk kolesarskih tekem v tujini nas navdušujejo predvsem rezultati naših izjemnih kolesarjev ter kratek pobeg od doma,« je povedal eden od članov ekipe David Videnšek.

 

Miran Gaberšek, ki se je skupini pridružil malo kasneje, je dodal, da jih je k obisku Imole vsekakor še dodatno podžgal izjemen uspeh »Pogija« in »Rogle« ter ostalih naših kolesarjev na touru. »Ne glede na letošnje vrhunske uspehe naših kolesarjev spremljamo večje kolesarske dogodke vsako leto, če so le dovolj blizu.«

 

»Doslej smo si ogledali večino dirk Po Sloveniji, Tour of Croatia, Giro d'Italia in nedavno SP v Imoli,« je pristavil David Videnšek.

 

V obvezen programski paket obiska takšnih velikih kolesarskih dogodkov sodi tudi kolesarjenje, ne le navijanje za naše tekmovalce na prizorišču. »Seveda z velikim veseljem odvozimo kakšen del trase, da se poistovetimo s profesionalnimi kolesarji,« je pojasnil Miran Gaberšek, ki ima status najhitrejšega med kolesarji v Lava Teamu. Mirana sicer poznamo, če se izrazimo v političnem žargonu, kot »prvega prometnika« v Mestni občini Celje, saj kot višji svetovalec na oddelku za okolje in prostor ter komunalo skrbi za snovanje in uresničevanje prometne strategije in politike v knežjem mestu.

 

Če se še malo pošalimo, lahko domnevamo, da tudi zato Lava Team zagotovo nima večjih težav pri prometni logistiki obiskovanja velikih kolesarskih tekem doma in v tujini. »Če gre za več ljudi, ki jih zanima ogled dogodka, najamemo kombi ali dva ter prikolico za kolesa. Nekateri člani imajo svoj avtodom, uporabljamo tudi osebna vozila. Včasih se dogovorimo z agencijo, ki organizira takšne oglede, na primer Na tekmi.si.«

 

V skupini niso imeli le odlične prometno-logistične podpore, marveč tudi vrhunsko komentatorsko podporo, saj je bil njen član tudi Tone Tiselj, znan rokometni strokovnjak, zdaj tudi zelo cenjen kolesarski poznavalec. O tem ste se lahko dodobra prepričali tudi bralci bralci Novega tednika v intervjuju, ki smo ga s Tonetom objavili pred dvema tednoma.

 

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju ...
Četrtek, 23 Julij 2020 07:00
Nogometaši Celja so dosegli največji uspeh v svoji stoletni zgodovini. V zadnji in odločilni tekmi l...

Preberite več...

Šampion je nastal pred četrt stoletja Šampion je nastal pred četrt stoletja
Petek, 05 Junij 2020 14:42
Pred 25 leti, natančneje 4. maja leta 1995 je nekdanji kapetan Celja in tudi islandskega Vikingurja ...

Preberite več...

Umrl je Adi Vidmajer Umrl je Adi Vidmajer
Sobota, 13 Marec 2021 12:41
V 80. letu starosti je umrl Adi Vidmajer.

Preberite več...

»Nepokošeno igrišče na Skalni kleti me je vrglo s tira« »Nepokošeno igrišče na Skalni kleti me je vrglo...
Petek, 19 Marec 2021 10:25
Kateri bo četrti klub Štorovčana Simona Rožmana? V Celju je v kratkem času pustil izjemen vtis, v Do...

Preberite več...