Nogometaši Celja navdih poiskali v galeriji
Šport
Tipografija

Predstavniki Nogometnega kluba Celje so prejšnji teden sprejeli vabilo celjskega umetnika Borija Zupančiča in obiskali razstavo iz stalne zbirke v Centru sodobnih umetnosti Celje. Najboljši trener lige Dušan Kosić, najboljši igralec Mitja Lotrič in najboljši vratar Matjaž Rozman ter njihov predsednik Miloš Rovšnik so prisluhnili kustosinji Ireni Čerčnik.

Po mednarodni uveljavitvi hrepenijo v taboru NK Celje. Danes bodo kot državni prvaki zastopali Slovenijo v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Čeprav jim je žreb zagotovil tekmo doma (o napredovanju bo odločil zgolj en obračun), bo srečanje z irskim prvakom Dundalkom na nevtralnem igrišču, v Budimpešti ob 19.00. Slovenija je namreč na rdečem seznamu Irske. Evropska nogometna zveza je zagotovila primerno prizorišče in finančno pomagala klubu. Celjsko moštvo je do Budimpešte zato pripotovalo s čarterskim poletom. Zanimivo: zgolj slovensko – irski obračun bo od 68 tekem odigran na nevtralnem prizorišču!

»Za večino igralcev bo to krstni nastop v kvalifikacijah za ligo prvakov. To bo za nas velik privilegij, saj nam ni nihče pripisoval resnih možnosti za kaj takšnega. Verjamemo vase, verjamem v fante, da lahko tudi v Evropi pokažemo, iz kakšnega testa smo. Veseli me, da smo ostali v nespremenjeni zasedbi. Sam se veselim današanje tekme. Verjamem, da bo zelo težka. Kogarkoli bi nam žreb namenil, ga moramo premagati, v kolikor želimo napredovati v naslednji krog. Vem, da če bomo pravi, zbrani in z glavo pri stvari, če bomo počeli to, kar smo počeli skozi celotno sezono, tudi rezultat ne bo izostal,« je optimističen kapetan Mitja Lotrič.

»Zavedamo se, da imamo pred seboj velik izziv. S fanti se pogovarjamo o tem, da ne igramo več zase in za Celje, ampak za Slovenijo. Fantje so bili do zdaj zbrani. Nimamo dovolj izkušenj na tej ravni, a so bila naša zadnja tri leta usmerjena v to, da smo mednarodno konkurenčni. Poizkusili bomo pokazati najboljši obraz. Vse, kar bo manj od tega, da bomo popolnoma zbrani in zagnani, je v Evropi lahko hitro kaznovano. Vem, da fantje to vedo in da bomo dostojno zastopali Slovenijo,« je dodal trener Dušan Kosić. Današnji tekmec Dundalk ima na Irskem 14 državnih naslovov, v sezoni 2016/2017 pa je nastopal v skupinskem delu evropske lige. Tekmo bodo sodili Portugalci Vitor Fernandes Ferreira, Bruno Rodrigues in Paulo Ricardo Duarte Bras.

Najbolj brano

Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju ...
Četrtek, 23 Julij 2020 07:00
Nogometaši Celja so dosegli največji uspeh v svoji stoletni zgodovini. V zadnji in odločilni tekmi l...

Preberite več...

Šampion je nastal pred četrt stoletja Šampion je nastal pred četrt stoletja
Petek, 05 Junij 2020 14:42
Pred 25 leti, natančneje 4. maja leta 1995 je nekdanji kapetan Celja in tudi islandskega Vikingurja ...

Preberite več...

Posnetek slavja: prvič državni prvaki v stoletni zgodovini Posnetek slavja: prvič državni prvaki v stoletni zgodovini...
Petek, 24 Julij 2020 09:44
Čestitamo vsem navijačem novih državnih nogometnih prvakov, ki so po izidu 2:2 zadržali prvo mesto n...

Preberite več...

Balkanske atletske igre 1976 v Celju Balkanske atletske igre 1976 v Celju
Nedelja, 21 Junij 2020 07:51
Časovni stroj zgodovinskega pregleda pisanja Novega tednika, ki ga pripravljamo ob jubileju našega č...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay