Zaradi remija s Triglavom niso bili prvaki že v predzadnjem krogu
Šport
Tipografija

O slovenskem nogometnem prvaku bo danes odločal zadnji krog oziroma medsebojna tekma kandidatov za naslov, Celja in Olimpije.

Vodstvo celjskega kluba ni prodajalo vstopnic. Na Operkarniški cesti 15a so se odločili, da vstop na štadion dovolijo samo dolgoletnim podpornikom kluba, lastnikom sezonskih vstopnic in navijaški skupini Celjski grofje (do številke 500). Celjski nogometaši so se tudi z zgolj eno osvojeno točko proti Triglavu (2:2) pripeljali v položaj, ko so sami odločali o usodi glede naslova državnega prvaka. Nato so zmagali v Velenju (0:2) in imajo pred Olimpijo, ki je v Stožicah izgubila s Taborom (1:2), dve točki naskoka. Zdaj imajo zgodovinsko priložnost, da osvojijo tako želeni naslov državnega prvaka. »Triglav je v Celju igral zelo motivirano, kar nas je presenetilo. V Velenju so naši fantje odigrali bolj zrelo. Naslov državnega prvaka bi bil za Celje neverjeten uspeh, krona ob stoletnici celjskega nogometa. Dokazali smo, da je Celje tudi nogometno mesto. Škoda, da zaradi epidemije danes ne bo padel rekord obiska štadiona na klubski tekmi in da ne bo presežena številka 8.000 gledalcev s kvalifikacijske tekme Kladivarja na Glaziji,« je razmišljal predsednik NK Celje Miloš Rovšnik. Tekmo, ki se bo začela ob 20.45, bo sodil Slavko Vinčič iz Maribora. Varovancem trenerja Dušana Kosiča ustreza tudi neodločen izid. Prihod v Celje napovedujejo številni navijači Olimpije, predstavnikov skupine Green Dragons naj bi bilo celo tisoč, zato je v pripravljenosti veliko število policistov.

 

Foto: SHERPA

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju ...
Četrtek, 23 Julij 2020 07:00
Nogometaši Celja so dosegli največji uspeh v svoji stoletni zgodovini. V zadnji in odločilni tekmi l...

Preberite več...

Šampion je nastal pred četrt stoletja Šampion je nastal pred četrt stoletja
Petek, 05 Junij 2020 14:42
Pred 25 leti, natančneje 4. maja leta 1995 je nekdanji kapetan Celja in tudi islandskega Vikingurja ...

Preberite več...

Posnetek slavja: prvič državni prvaki v stoletni zgodovini Posnetek slavja: prvič državni prvaki v stoletni zgodovini...
Petek, 24 Julij 2020 09:44
Čestitamo vsem navijačem novih državnih nogometnih prvakov, ki so po izidu 2:2 zadržali prvo mesto n...

Preberite več...

Balkanske atletske igre 1976 v Celju Balkanske atletske igre 1976 v Celju
Nedelja, 21 Junij 2020 07:51
Časovni stroj zgodovinskega pregleda pisanja Novega tednika, ki ga pripravljamo ob jubileju našega č...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay