Praznik plesa in celotne umetnosti
Kultura
Tipografija

 

S stoječim aplavzom se je občinstvo nocoj v Narodnem domu poklonilo plesalki, koreografinji in plesni pedagoginji Gordani Stefanović – Erjavec, ki je na celjski prireditvi v počastitev kulturnega praznika prejela priznanje za svoje življenjsko delo, več kot štiri desetletja ustvarjalnosti in dela z mladimi.

 

 

Večer je bil tudi neke vrste praznik plesa, saj je priznanje celjske zvezde za najvidnejše dosežke v preteklih dveh letih prejel tudi plesalec Boštjan Antončič, nekoč učenec Goge Stefanović – Erjavec, danes mednarodno priznan umetnik, ki deluje v Belgiji. Priznanje celjske zvzezde za minuli dve ustvrjalni leti je župan Matija Kovač izročil tudi Škratovemu lutkovnemu gledališču Celje, ki ga vodi Breda Stepan.

Slavnostna govornica Sonja Majcen, direktorica Celjskega mladinskega centra, je med drugim dejala, da ne smemo pozabiti tudi na večkrat prezrto urbano mladinsko kulturo. »Z jasno podporo mlade učimo znanj, veščin, vrednot in pa tudi odgovornosti. Te odgovornosti, ki jo od mladih pričakujemo, kot odrasli večkrat ne živimo. Odgovornosti, ki se kaže skozi komunikacijo v vsakdanjem življenju tako doma, v službi, na kavi, v trgovini, v bolnišnici, na spletu. Vsi skupaj lahko ustvarjamo prostor povezovalnih navad, se poslušamo,sprejemamo, zaupamo, spoštujemo, usklajujemo, opogumljamo, razvijamo sočutnost, ustvarjalnost in odgovornost, in vse to bo prispevalo k večjemu zadovoljstvu vseh nas.«

Kulturni program je bil preplet Kajuhove poezije v izvedbi igralke Mance Ogorevc, glasbe s pevko Nušo Ofentavšek in pianistom Rokom Zalokarjem ter videa s plesalko Ajo Zupanec in režiserko videa in plesalko Izo Skok.

Foto: Andraž Purg

 

Najbolj brano

"Če obstajata strast in prava želja, je mogoče marsikaj" "Če obstajata strast in prava želja, je mogoče...
Ponedeljek, 01 Junij 2020 12:47
Tudi za plesalce, plesne pedagoge in vodstvo plesne hiše Igen sta razglasitev epidemije in prekinite...

Preberite več...

Celje v znamenju glasbe Celje v znamenju glasbe
Ponedeljek, 22 Junij 2020 06:56
Po živahni sobotni kulturni noči je bilo včeraj središče knežjega mesta v znamenju glasbe. Hiša kult...

Preberite več...

Skladateljeva spominska soba Skladateljeva spominska soba
Sreda, 22 December 2021 15:41
Muzej Velenje bo ob 17. uri na Velenjskem gradu odprl novo stalno razstavo, posvečeno skladatelju in...

Preberite več...

Branje in planinstvo z roko v roki Branje in planinstvo z roko v roki
Četrtek, 13 Januar 2022 11:01
V Laškem so letošnje leto razglasili za leto planinstva. Obeležili bodo namreč kar tri častitljive j...

Preberite več...

Sledite nam