Robin Hood za začetek celjske gledališke sezone
Kultura
Tipografija

V Gledališču Celje so v soboto na Velikem odru prvič v slovenskem prostoru uprizorili predstavo za otroke Robin Hood v priredbi Slobodana Obradovića po motivih romanov Henryja Gilberta, Alexandra Dumasa in Johna Finnmora.

Ustvarjalci predstave so prevajalec Milan Dekleva, režiser in scenograf Samo M. Strelec, kostumografinja Jelena Proković, avtorja glasbe Nana Forte in Jure Ivanušič, oblikovalec svetlobe David Orešič, lektorica Živa Čebulj in asistentka kostumografinje Saša Dragaš. Igralska zasedba je vrhunska. Igrali so Urban Kuntarič, Eva Stražar, Damjan M. Trbovc, Andrej Murenc, David Čeh, Barbara Medvešček, Jagoda, Tarek Rashid, Renato Jenček, Rastko Krošl, Mario Šelih, Manca Ogorevc in Tanja Potočnik.

Srbskega dramaturga Slobodana Obradovića je v otroštvu očaral film Dogodivščine Robina Hooda z Errolom Flynnom v naslovni vlogi, v katerem je Robin upodobljen kot dobrodušen, vesel in pravičen odpadnik iz Sherwoodskega gozda, spreten lokostrelec in šarmer, ki se upira zlobnemu vladarju Johnu, se bori za pravice in boljše življenje revežev ter omreži srce prelepe lady Marian. Njegova dramatizacija je zabavna zgodba o Robinovih junaštvih iz časov, ki so še slavili čast in pogum. »Sedanje vojne in okoljska katastrofa so posledice dejstva, da politiki niso hodili v gledališče na otroške predstave. Naši otroci si bodo ogledali predstavo in bodo čez trideset let boljši župani, boljši premierji in boljši predsedniki držav. Tudi v Robinu Hoodu se izpostavi, da dobro lahko premaga zlo,» je poudaril režiser Samo M. Strelec.

Na fotografiji so z leve David Orešič, Jure Ivanušič, Miha Golob, Samo M. Strelec, Urban Kuntarič, Eva Stražar in Damjan M. Trbovc.

Najbolj brano

"Če obstajata strast in prava želja, je mogoče marsikaj" "Če obstajata strast in prava želja, je mogoče...
Ponedeljek, 01 Junij 2020 12:47
Tudi za plesalce, plesne pedagoge in vodstvo plesne hiše Igen sta razglasitev epidemije in prekinite...

Preberite več...

Celje v znamenju glasbe Celje v znamenju glasbe
Ponedeljek, 22 Junij 2020 06:56
Po živahni sobotni kulturni noči je bilo včeraj središče knežjega mesta v znamenju glasbe. Hiša kult...

Preberite več...

Skladateljeva spominska soba Skladateljeva spominska soba
Sreda, 22 December 2021 15:41
Muzej Velenje bo ob 17. uri na Velenjskem gradu odprl novo stalno razstavo, posvečeno skladatelju in...

Preberite več...

Branje in planinstvo z roko v roki Branje in planinstvo z roko v roki
Četrtek, 13 Januar 2022 11:01
V Laškem so letošnje leto razglasili za leto planinstva. Obeležili bodo namreč kar tri častitljive j...

Preberite več...