Pričetek jubilejnih Dnevov komedije
Kultura
Tipografija

 

V Gledališču Celje bodo nocoj s predstavo Nova rasa odprli 30. Dneve komedije. V desetih festivalskih dneh se bo brez omejitve števila gledalcev v dvorani zvrstilo osem najboljših komedijskih uprizoritev preteklih dveh sezon. Festival se bo končal z dodatno predstavo in s podelitvijo nagrad. Trajal bo od 16. do 26. marca.

 

V Gledališču Celje bi se včeraj s predstavo Bodi gledališče! Branka Završana morali začeti 30. Dnevi komedije. Vendar so otvoritveno predstavo zaradi bolezni v ansamblu odpovedali. Odprtje festivala so zato prestavili na nocoj s predstavo Nova rasa v izvedbi ljubljanske Drame. Sledile bodo: slovenska glasbena komedija Čudovita v izvedbi SSG Trst in SiTi Teatra BTC, grenko-sladka komedija Paloma v izvedbi Slovenskega mladinskega gledališča, AGRFT in Društva KUD, satirična igra Pojedina pri Trimalhionu v izvedbi Slovenskega mladinskega gledališča, absurdno tragična komedija Pošta v izvedbi Drama SNG Maribor, francoska črna komedija Škorpijon v izvedbi SNG Drama Ljubljana, komedija Slamnik v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega ter lepa povest iz stare zgodovine Kozlovska sodba v Višnji Gori v izvedbi SLG Celje. Festival bodo sklenili s podelitvijo nagrad in festivalsko poslastico Spet Toš.

Tudi letos bodo podelili nagrade za žlahtno predstavo, žlahtnega režiserja, žlahtno komedijantko in žlahtnega komedijanta. Prav tako bodo gledalci in gledalke vsak večer izbrali komedijantko ali komedijanta večera ter glasovali za najboljšo komedijo festivala.

Najbolj brano

"Če obstajata strast in prava želja, je mogoče marsikaj" "Če obstajata strast in prava želja, je mogoče...
Ponedeljek, 01 Junij 2020 12:47
Tudi za plesalce, plesne pedagoge in vodstvo plesne hiše Igen sta razglasitev epidemije in prekinite...

Preberite več...

Celje v znamenju glasbe Celje v znamenju glasbe
Ponedeljek, 22 Junij 2020 06:56
Po živahni sobotni kulturni noči je bilo včeraj središče knežjega mesta v znamenju glasbe. Hiša kult...

Preberite več...

Skladateljeva spominska soba Skladateljeva spominska soba
Sreda, 22 December 2021 15:41
Muzej Velenje bo ob 17. uri na Velenjskem gradu odprl novo stalno razstavo, posvečeno skladatelju in...

Preberite več...

Branje in planinstvo z roko v roki Branje in planinstvo z roko v roki
Četrtek, 13 Januar 2022 11:01
V Laškem so letošnje leto razglasili za leto planinstva. Obeležili bodo namreč kar tri častitljive j...

Preberite več...