Podelili so Savinova odličja
Kultura
Tipografija

Slovenski kulturni praznik je priložnost, da se tudi lokalno okolje pokloni društvom, skupinam in posameznikom na področju kulture za tisto, kar s svojo ustvarjalnostjo prispevajo k družbi svojega časa in prihodnosti. Občina Žalec je v petek zvečer v Domu II. Slovenskega tabora Žalec na osrednji proslavi, ki je bila tudi letos v živo, podelila Savinova odličja.

Savinovi priznanji sta prejela Andreja Pušnik za uspešno pedagoško delo na področju zborovskega petja v šoli in bogatenje kulturnega utripa v kraju in Mešani pevski zbor Galicija za dolgoletno uspešno delovanje na področju zborovskega petja in ohranjanje dediščine slovenskih pesmi v lokalnem okolju.

Dobitnika Savinove plakete sta postala Andrej Žgank za dolgoletno uspešno pedagoško delo, vodenje Godbe Liboje ter pomemben prispevek k razvoju in uveljavitvi kulture v Občini Žalec in Peter Napret za večletno uspešno pedagoško delo, uveljavitev citrarske glasbe v lokalnem okolju ter pomemben prispevek k razvoju kulture v Občini Žalec in širše.

Slavnostna govornica je bila direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec Jolanda Železnik. Zahvalni govor v imenu vseh nagrajencev je imel Peter Napret. Savinova odličja je podelil župan Občine Žalec Janko Kos. V kulturnem programu so si obiskovalci ogledali poustvaritev baletne pantomime Možiček skladatelja Josipa Ipavca, v izvedbi mednarodne plesne zasedbe v produkciji Hiše kulture Celje in Festivala Velenje. Program je povezovala Nastija Močnik. (Foto: Bina Plaznik)

Najbolj brano

"Če obstajata strast in prava želja, je mogoče marsikaj" "Če obstajata strast in prava želja, je mogoče...
Ponedeljek, 01 Junij 2020 12:47
Tudi za plesalce, plesne pedagoge in vodstvo plesne hiše Igen sta razglasitev epidemije in prekinite...

Preberite več...

Celje v znamenju glasbe Celje v znamenju glasbe
Ponedeljek, 22 Junij 2020 06:56
Po živahni sobotni kulturni noči je bilo včeraj središče knežjega mesta v znamenju glasbe. Hiša kult...

Preberite več...

Skladateljeva spominska soba Skladateljeva spominska soba
Sreda, 22 December 2021 15:41
Muzej Velenje bo ob 17. uri na Velenjskem gradu odprl novo stalno razstavo, posvečeno skladatelju in...

Preberite več...

Branje in planinstvo z roko v roki Branje in planinstvo z roko v roki
Četrtek, 13 Januar 2022 11:01
V Laškem so letošnje leto razglasili za leto planinstva. Obeležili bodo namreč kar tri častitljive j...

Preberite več...