Rokerji KLON proti družbeni brezčutnosti
Kultura
Tipografija

 

Celjski rokerji KLON predstavljajo novo skladbo in videospot Tvoja igra, tvoj moment. Z njo naslavljajo pasivnost slehernika in ga hkrati budijo.

 

 

KLON je glasbena zasedba, ki je nastala leta 2019. Prvi album KLON 1, ki so ga izdali januarja 2020, se je naslanjal na bogato in raznoliko zapuščino roka, skupina pa ga je v celoto sestavila iz glasbenega materiala, ki je deloma nastal že pred njihovo skupno potjo. Besedila so bila nova, aktualna, drzna in so odražala stanje naše družbe ter njenih sistemov. Omejitve v času, ki je sledil, jih niso dotolkle, ampak so služile kot navdih za njihove nadaljnje korake. Tako so letos februarja posneli in objavili koncertni film LIVE 1, ki so ga kasneje izdali še v obliki digitalnega albuma. V filmu predstavljajo sedem skladb iz prvenca KLON 1, ki so bile posnete v živo januarja 2021. Za prizorišče so takrat izbrali bližnji Celjski dom, saj so celjska skupina in prostor kjer vadijo je od prizorišča snemanja oddaljen vsega sto metrov.

Skladba Tvoja igra, tvoj moment opisuje staro (novo) normalnost, ki jo živimo. Pasivnost, slepo sledenje lažnim idolom, potvarjanje dejstev, osebne stiske … Vrtimo se v krogu. Epidemija je vse to le še poglobila, ustavila čas in ustvarila zanko, iz katere ne znamo ali nočemo najti izhoda, so sporočili člani zasedbe. S skladbo KLON opozarjajo, da je treba ponastaviti in na novo sestaviti naše vrednostne sisteme, spremeniti naše (preveč pasivno) obnašanje ter se zbuditi iz hibernacije, ki jo imenujemo življenje.

Za skladbo je zasedba ob pomoči redne ekipe sodelavcev (Mitja Ritlop, Rok Šuster) posnela posnela tudi videospot. Glavno vlogo je odigrala Iza Kragl, ki zaprta v svojem svetu išče svojo odločnost in moč za izhod. Člani skupine so v videospotu novinarji, ki v njen mehurček prinašajo novice od zunaj. Ali bo Iza našla moč in vstala iz prahu, ki ga imenuje življenje?

FOTO: Rok Šuster

 

 

Najbolj brano

"Če obstajata strast in prava želja, je mogoče marsikaj" "Če obstajata strast in prava želja, je mogoče...
Ponedeljek, 01 Junij 2020 12:47
Tudi za plesalce, plesne pedagoge in vodstvo plesne hiše Igen sta razglasitev epidemije in prekinite...

Preberite več...

Celje v znamenju glasbe Celje v znamenju glasbe
Ponedeljek, 22 Junij 2020 06:56
Po živahni sobotni kulturni noči je bilo včeraj središče knežjega mesta v znamenju glasbe. Hiša kult...

Preberite več...

Da so se le lahko spet vrnili v plesno dvorano Da so se le lahko spet vrnili v...
Torek, 02 Junij 2020 13:36
Čas epidemije koronavirusa je bil tudi velika preizkušnja za plesne šole, ki se ukvarjajo z umetnišk...

Preberite več...

Letošnji festival Vstop prost v znamenju dezinsekcije Letošnji festival Vstop prost v znamenju dezinsekcije
Torek, 09 Junij 2020 17:12
To soboto dopoldan, od 10. do 13. ure, bo v središču Celja, na zvezdi, 21. izvedba festivala urbanih...

Preberite več...