Prisluhi v Mestnem gozdu 2021
Kultura
Tipografija

S prvim koncertom Boštjan Gombač in zvoki gozda se je v okviru odprtja Poletja v Celju na odru pod Drevesno hišo včeraj začel tudi zdaj že tradicionalni ciklus koncertov Prisluhi v Mestnem gozdu. Na njih vrhunski glasbeni izvajalci nastopajo ob petju gozdnih ptic in šelestenju drevesnih krošenj. Danes bo že nov koncert, Eolove večernice, sicer pa se bodo koncerti vrstili vse do nedelje, 4. julija, vsi se začenjajo ob 18. uri.

Za uvod v letošnjo edicijo festivala Prisluhi v Mestnem gozdu je poskrbel multiinstrumentalist Boštjan Gombač, ki je navduševal z zvokom replike najstarejšega najdenega glasbila (piščal iz jame Divje babe), pridružil pa se mu je tudi zbor ptičev iz Mestnega gozda.

V nocojšnji koncert Eolovih večernic je strnjen pester izbor skladb različnih stilov in obdobij, ki bodo začarale z zvočno barvitostjo treh inštrumentov. Nastopili bodo harfistka Maria Gamboz Gradišnik, fagotist Árpád Balázs Piri in flavtist Luka Železnik.

Na tretjem koncertu z naslovom Lisička je prav zvita zver , ki bo v torek, 22. junija ob 18. uri, bodo nastopili nastopili učenci Glasbene šole Škofja Loka in Glasbene šole Celje.

V soboto 26. junija bo v navdihujoč večer glasbe sveta popeljala skupina Caminoigra v kateri bodo muzicirali Jan Tomšič (vokal, kitare bansuri), Blaž Celarec (tolkala, spr. vokal), Žiga Golob (kontrabas) in Boštjan Gombač (pihala in trobila).

Letošnje Prisluhe v Mestnem gozdu bo sklenil koncert Zrak in strune, na katerem bo v nedeljo, 4. julija z glasbo v večer pospremil Trio Lontrg. Člani tria so violinistka Ana Julija Mlejnik, flavtist Luka Železnik in violončelist Miloš Mlejnik. Predstavili bodo glasbeno obliko serenade, kot sta jo videla L. M. Škerjanc in L. van Beethoven, dodali pa bodo še nekaj razigranih opernih arij v priredbi za trio.

 

Najbolj brano

"Če obstajata strast in prava želja, je mogoče marsikaj" "Če obstajata strast in prava želja, je mogoče...
Ponedeljek, 01 Junij 2020 12:47
Tudi za plesalce, plesne pedagoge in vodstvo plesne hiše Igen sta razglasitev epidemije in prekinite...

Preberite več...

Celje v znamenju glasbe Celje v znamenju glasbe
Ponedeljek, 22 Junij 2020 06:56
Po živahni sobotni kulturni noči je bilo včeraj središče knežjega mesta v znamenju glasbe. Hiša kult...

Preberite več...

Da so se le lahko spet vrnili v plesno dvorano Da so se le lahko spet vrnili v...
Torek, 02 Junij 2020 13:36
Čas epidemije koronavirusa je bil tudi velika preizkušnja za plesne šole, ki se ukvarjajo z umetnišk...

Preberite več...

Letošnji festival Vstop prost v znamenju dezinsekcije Letošnji festival Vstop prost v znamenju dezinsekcije
Torek, 09 Junij 2020 17:12
To soboto dopoldan, od 10. do 13. ure, bo v središču Celja, na zvezdi, 21. izvedba festivala urbanih...

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay