Mi2 kmalu z novo ploščo Črno na belem
Kultura
Tipografija

Koronačas je zadal boleč udarec glasbeni in vsej ostali prireditveni industriji, saj že skoraj leto dni ni mogoče izvajati koncertov na prostem in v dvorani. Glasbeni ustvarjalci in vsi ostali, ki živijo od prireditve industrije so se znašli v velikih težavah. Ta zahteven čas ustvarjalci premoščanja na različne način. Priljubljena skupina Mi2 se je odločila, da obdobje, ko ni mogoče na nastopati na koncertih, izkoristi za snemanje nove plošče.

„Posledice koronavirusa bo glasbena industrija čutila še dolgo, scena je zdesetkana. Lani nam odpadlo 30 velikih, že dogovorjenih koncertov,s katerimi smo želeli obeležiti 25-letnico delovanja skupine. Stvari pa za našo skupino vendarle niso tako črno bele, saj smo ta čas izkoristili predvsem za to, da smo se nekoliko odpočili po večletnem peklenskem tempu. Obenem pa smo ta čas, ki nam je bil vsiljen, izkoristili za dokončanje nove plošče in pri tem kar dobro napredujemo, pravzaprav končujemo zadnje posnetke. Če bo vse posreči, bo nov plošča ugledala luč sveta to pomlad. Lahko že izdam, da bo njen naslov Črno na belem in da bo njej tudi nekaj pesmi, ki odražajo čas, ki ga živimo, “ je povedal Tonček Kregar, pevec skupine Mi2.

Skupina že vrsto let vadi pri njenem bobnarju Igorju, ki živi na Belem pri Šmarju pri Jelšah, zato gre pri naslovu tudi za nekaj igre besed. V Belem Mi2 pripravljajo tudi demo posnetke in tako so jih tudi za novo ploščo, končno obliko pa te pesmi dobijo v studiu njihovega producenta Draga Popoviča v Ljubljani.

„Plošča bo sicer izšla pri ZKP RTV Slovenija, ob digitalni različici bo dosegljiva tudi na vinilki in CD-ju,“ je črno na belem še povedal Tonček Kregar.

Foto: SHERPA

Najbolj brano

"Če obstajata strast in prava želja, je mogoče marsikaj" "Če obstajata strast in prava želja, je mogoče...
Ponedeljek, 01 Junij 2020 12:47
Tudi za plesalce, plesne pedagoge in vodstvo plesne hiše Igen sta razglasitev epidemije in prekinite...

Preberite več...

Celje v znamenju glasbe Celje v znamenju glasbe
Ponedeljek, 22 Junij 2020 06:56
Po živahni sobotni kulturni noči je bilo včeraj središče knežjega mesta v znamenju glasbe. Hiša kult...

Preberite več...

Skladateljeva spominska soba Skladateljeva spominska soba
Sreda, 22 December 2021 15:41
Muzej Velenje bo ob 17. uri na Velenjskem gradu odprl novo stalno razstavo, posvečeno skladatelju in...

Preberite več...

Branje in planinstvo z roko v roki Branje in planinstvo z roko v roki
Četrtek, 13 Januar 2022 11:01
V Laškem so letošnje leto razglasili za leto planinstva. Obeležili bodo namreč kar tri častitljive j...

Preberite več...