Gledališče Celje predstavilo jubilejno 70. sezono
Kultura
Tipografija

Gledališče Celje je danes predstavilo repertoar sezone 2020/2021, v kateri bo slavilo jubilej, izvedbo slavnostne, 70. sezone. Ob tem so spregovorili o načinu delovanju po rahljanju ukrepov in ponovnem uprizarjanju predstav na odrskih deskah. Letošnjo sezono, ki jo je močno okrnila epidemija koronavirusa bodo v sodelovanju z Osrednjo knjižnico Celje sklenili jutri in na praznični dan dneva državnosti s predstavama na prostem, v lapidariju,

„Veseli smo, da smo se po dolgem času znova lahko vrnili na oder in da lahko uprizarjamo in ustvarjamo predstave za obiskovalce v gledališču, saj je to naše poslanstvo in cilj naše ustvarjalnosti," je povedala upravnica mag. Tina Kosi, nadvse zadovoljna, da so se obiskovalci tako pozitivno odzval na obisk predstav v gledališču v spremenjenih okoliščinah in izvajanju zaščitnih ukrepov.

Tudi na predstave, ki jih bodo v Gledališču Celje uprizorili v prihodnji sezoni, se pripravljajo na edinstven način. Za prve tri predstave, komedijo Marjetka str. 89 Lutza Hübnerja, dramo Laž francoskega dramatika Floriana Zellerja in na predstavo za najmlajše Tista o bolhah slovenske avtorice Saše Eržen, vadijo z dvojnima ekipama za primer, če bi prišlo do morebitnih okužb s koronavirusom ali drugih obolenj in da zaradi tega predstav ne bi bilo treba odpovedovati.

V nadaljevanju prihodnje sezone bo Gledališče Celje uprizorilo še večkrat nagrajeno sodobno ameriško dramo Gorazdov vozel, dramo Oblast teme Leva Nikolajeviča Tolstoja, ki je zaradi prekinitve dela niso mogli dokončati letos spomladi, in komedijo Pravi heroji Roka Vilčnika, nagrajeno z žlahtnim komedijskim peresom.

Cene abonmajev za prihodnjo sezono ne bodo spreminjali, vpis se bo začel 1. septembra, vsi, ki ga bodo vpisali, pa bodo ob jubileju gledališča deležni 10-odstotnega slavnostnega popusta.

Častitljiv jubilej bodo v prihodnji sezoni, v kateri bodo izvedli tudi letos odpadle Dneve komedije, decembra zaznamovali s slavnostno prireditvijo.

Slavnostno pa bo Gledališče Celje končalo tudi letošnjo sezono: v sodelovanju z Osrednjo knjižnico Celje in kot poklon mestu so v gledališču pripravili dogodek Teater v lapidariju. Na čudovitem prostoru ob Savinjskem nabrežju bodo jutri zvečer ob 20. uri uprizorili komično dramo Ljubi moj, za praznik dneva državnosti pa večkrat nagrajeno monodramo Večni otrok. V primeru slabega vremena bosta obe predstavi ob istem času v veliki dvorani Gledališče Celje.

 

Najbolj brano

"Če obstajata strast in prava želja, je mogoče marsikaj" "Če obstajata strast in prava želja, je mogoče...
Ponedeljek, 01 Junij 2020 12:47
Tudi za plesalce, plesne pedagoge in vodstvo plesne hiše Igen sta razglasitev epidemije in prekinite...

Preberite več...

Celje v znamenju glasbe Celje v znamenju glasbe
Ponedeljek, 22 Junij 2020 06:56
Po živahni sobotni kulturni noči je bilo včeraj središče knežjega mesta v znamenju glasbe. Hiša kult...

Preberite več...

Da so se le lahko spet vrnili v plesno dvorano Da so se le lahko spet vrnili v...
Torek, 02 Junij 2020 13:36
Čas epidemije koronavirusa je bil tudi velika preizkušnja za plesne šole, ki se ukvarjajo z umetnišk...

Preberite več...

Letošnji festival Vstop prost v znamenju dezinsekcije Letošnji festival Vstop prost v znamenju dezinsekcije
Torek, 09 Junij 2020 17:12
To soboto dopoldan, od 10. do 13. ure, bo v središču Celja, na zvezdi, 21. izvedba festivala urbanih...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay