Enkraten festival Hiše kulture Celje
Kultura
Tipografija

Čeprav je zaradi epidemije koronavirusa žal odpadel letošnji Festival Celjski grad, ljubitelji kakovostnih umetniških dogodkov letošnje poletje vendarle ne bodo prikrajšani za svoje užitke na enem najlepših grajskih prireditvenih prizorišč v Sloveniji. Hiša kulture Celje bo namreč od 10. do 14. junija pripravila Enkraten festival in na njem iz svojega gledališkega ter glasbenega abonmaja izvedla tri predstave in dva koncerta, ki so v njeni jubilejni sezoni odpadli zaradi epidemije koronovirusa.

Prvi dogodek festivala bo lastna produkcija Hiše kulture Celje, in sicer humorni performans Mihe Firšta Komedija o artu, v četrtek, 11. junija, bo sledil koncert tenorista Matjaža Stopinška ob spremljavi dirigenta in pianista Simona Dvoršaka, v petek, 12. junija, bosta nastopili flavtistka Irena Rovtar in harfistka Anja Gaberc. V soboto bo ljubitelje gledališča navdušil namizni muzikal Živela vulva, v režiji Primoža Ekarta, v nedeljo bo festival zaključila odmevna produkcija mariborskega zavoda Moment, z naslovom Heroj 2.0 – predstava vseh predstav.

»Vsak večer je res skrbno izbran in bo omogočil super umetniško izkušnjo. Upamo, da bo to dalo zagon in spodbudo ostalim prirediteljem, da bomo zdaj, ko se končno omejitve zmanjšujejo, lahko izvajali kulturne dogodke, vsaj približno kot pred krizo,« je povedal Miha Firšt, direktor Hiše kulture Celje.

Programski vodja Hiše kulture Celje Matija Kovač je izrazil upanje, da jim bo vreme v prvi dneh junija naklonjeno in da bodo lahko izvedli vse načrtovane dogodke. »Prizorišče na Starem gradu nam je zelo ljubo, a ga letos žal ne bomo mogli uporabili za večje produkcije. Prizorišče Enkratnega festivala bo t. i mali oder – med romanskim in gotskim palacijem – ki ima simpatično tribuno in z nekaj dodanimi stoli ob upoštevanju varnostne razdalje omogoča ogled 40 do 50 obiskovalcem.«

Foto: SHERPA

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

"Če obstajata strast in prava želja, je mogoče marsikaj" "Če obstajata strast in prava želja, je mogoče...
Ponedeljek, 01 Junij 2020 12:47
Tudi za plesalce, plesne pedagoge in vodstvo plesne hiše Igen sta razglasitev epidemije in prekinite...

Preberite več...

Celje v znamenju glasbe Celje v znamenju glasbe
Ponedeljek, 22 Junij 2020 06:56
Po živahni sobotni kulturni noči je bilo včeraj središče knežjega mesta v znamenju glasbe. Hiša kult...

Preberite več...

Da so se le lahko spet vrnili v plesno dvorano Da so se le lahko spet vrnili v...
Torek, 02 Junij 2020 13:36
Čas epidemije koronavirusa je bil tudi velika preizkušnja za plesne šole, ki se ukvarjajo z umetnišk...

Preberite več...

Letošnji festival Vstop prost v znamenju dezinsekcije Letošnji festival Vstop prost v znamenju dezinsekcije
Torek, 09 Junij 2020 17:12
To soboto dopoldan, od 10. do 13. ure, bo v središču Celja, na zvezdi, 21. izvedba festivala urbanih...

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay