Več tisoč evrov kazni za voznike tovornih vozil
Kronika
Tipografija

Celjski policisti so minulo noč poostreno nadzirali tovorni promet na avtocesti in pri tem ugotovili več kršitev. Voznikom so izrekli več tisoč evrov kazni, saj je šlo za hude kršitve predpisov, ki veljajo za tovorna vozila. (SŠol, Foto: PUC)

 

 

Med drugimi so ustavili romunskega voznika tovornega vozila s priklopnikom in ugotovili, da je bilo vozilo preobremenjeno. Pri kontroli zapisovalne opreme - elektronskega tahografa, ki beleži aktivnosti voznika, pa so ugotovili, da je bila naprava manipulirana in ni prikazovala točnih podatkov o vožnji in aktivnostih voznika. Vozilo so izključili iz prometa, odvzeli registrske tablice in odredili izredni tehnični pregled. Vozniku so izrekli globo v višini 770 evrov, odgovorni pravni osebi pa globo v višini 4.400 evrov.

 V času nadzora so ustavili še voznika madžarskega tovornega vozila s priklopnikom in ugotovili, da je v tahografu uporabljal drugo kartico. Prav tako so ugotovili še druge kršitve socialne zakonodaje in nepravilnosti zaradi nalaganja tovora po Zakonu o pravilih cestnega prometa ter Zakona RS o cestah. Vozniku in odgovorni pravni osebi so izrekli več tisoč evrov kazni.

 Ustavili so tudi slovenskega voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki v tovornem vozilu ni imel podatkov o vožnji za preteklih 28 dni, prav tako ni pravilno uporabljal preklopnih mehanizmov elektronskega tahografa, ki beležijo aktivnosti voznika in ni imel voznikove kartice. Tudi ta voznik je dobik kazen, višjo od dva tisoč evrov.

 »Kršitve socialne zakonodaje, ki varuje voznike pred prekomernim delom, pred pretirano utrujenostjo, so dokaj pogoste. Vozniki, ki niso spočiti, za vožnjo niso dovolj psihofizično pripravljeni in predstavljajo nevarnost zase in tudi za druge udeležence v cestnem prometu,« so sporočili iz celjske policije.

 

 

 

 

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam