Policija o vlomih in ropih na Celjskem: »Razloga za preplah ni.«
Kronika
Tipografija

V začetku tega leta se je na območju Prebolda zgodil rop enega izmed tamkajšnjih občanov. Kriminalisti še niso končali preiskave, saj še vedno zbirajo obvestila o dogodku. Ta naj bi se zgodil sredi noči, ko naj bi trije zamaskirani neznanci vstopili v eno izmed hiš, preiskali pritlični del, odšli še v zgornji, bivalni del, tam naleteli na lastnika in ga tudi poškodovali. (SIMONA ŠOLINIČ)

Da v zadnjem času na območju Prebolda beležijo povečano število vlomov in tatvin, je dejal tudi tamkajšnji župan Marko Repnik. Na območju Spodnje Savinjske doline je v zadnjih treh mesecih resnično bilo kar nekaj vlomov, a ne le v Preboldu, ampak tudi v ostalih občinah.

Toda, razloga za preplah ni, pravi pomočnik načelnika PP Žalec Tomi Puckmeister: »Ljudi je treba pomiriti. Število kaznivih dejanj se ni povečalo v primerjavi z lanskim letom. Veliko primerov smo že preiskali, nekatere pa imamo še ›odprte‹.« Dodaja pa, da se morajo ljudje zavedati samozaščitnega ravnanja.

Rop pa se je zgodil tudi včeraj zvečer na železniški postaji Lava. Storica sta stopila do občana, mu zagrozila in zahtevala, da jima izroči vse predmete, ki jih ima pri sebi. Ko se je uprl, sta mu poskušala ukrasti torbo, pri čemer sta ga tudi poškodovala. Občan jima je uspel pobegniti, policija pa storilca še išče.

 Podrobnosti in lokacije ropov, vlomov ter poskusov vlomov in opozorilo o tem, kako ravnati v takšnih primerih in kaj ne smete nikoli storiti, so objavljene v tiskani izdaji Novega tednika.

 

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...