Po 25 letih vložena še druga ovadba za umore v Tekačevem
Kronika
Tipografija

Okrožno državno tožilstvo je prejelo ovadbo zoper drugega osumljenca za umore v Tekačevem leta 1997. Kot je znano, se je na celjskem sodišču ravno pred dnevi začelo sojenje Kristijanu Kameniku, ki je bil do zdaj edini osumljeni in obtoženi za ta kazniva dejanja. (SŠol)

Kljub temu, da je tožilstvo na Kamenikovem sojenju predlagalo, da se sojenje Kameniku preloži ravno zaradi druge ovadbe, da bi zadevo nato vodili skupaj, saj gre za isti primer, sodišče tak predlog ni sprejelo. Kako bo zdaj dejansko vložena ovadba vplivala na potek sojenja Kameniku, še ni znano.

Drugi osumljeni naj bi bival na Hrvaškem, do njega pa naj bi kriminalisti prišli na podlagi preiskav sodobne tehnologije, oziroma takšne, kot je v času po umoru v Sloveniji še ni bilo.

Kamenik je na sojenju znova zanikal krivdo za očitana kazniva dejanja in dejal, da vztraja pri dosedanjih zagovorih oziroma izjavah v dosedanjih postopkih. Hkrati je dodal, da na vprašanja med sojenjem ne bo odgovarjal.

Četrtega marca 1997 so pod streli umrli 73-letna Frančiška in 75-letni Štefan Poharc, 17-letna Viktorja in njena 36-letna mama Helena Krušlin. Umorjeni so bili na brutalen način in tožilstvo umore očita Kristijanu Kameniku.

 

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam