Stara znanca policije vztrajno bežala, a pristala v priporu
Kronika
Tipografija

Kriminalisti so prijeli moška, sicer državljana Madžarske, ki imata na vesti več vlomov in tatvin na Celjskem. Gre za moška, stara 33 in 37 let. Še vedno pa iščejo njunega pomagača. Po zaslišanju dveh prijetih je preiskovalni sodnik za oba odredil pripor. Oba sta stara znanca policije, saj sta tako v Sloveniji kot na Madžarskem do zdaj že bila obravnavana. (SŠol)

 

Preiskava se je začela pretekli teden, ko so bili konjiški policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Tepanju, kjer sta storilca ukradla denar in pobegnila. Ko so ju policisti iskali, so v Tepanju opazili dva kolesarja, ki sta vozila v smeri Draže vasi, a ko sta opazila policiste sta spet pobegnila, v Draži vasi ukradla osebno vozilo, ki se jima je po nekaj metrih pokvarilo, zato sta zbežala proti Novi vasi in tam ukradla drugo vozilo. Pred policisti sta vztrajno bežala in na begu ukradla več vozil. Policisti so kasneje oba izsledili, enega izmed njiju celo na avtocesti, medtem ko je tam hodil peš.

 Poleg tatvin vozil sta osumljena še najmanj treh vlomov v stanovanjske hiše. V njunem vozilu, ki so ga policisti zasegli, preden sta prvič pobegnila, so našli še predmete, ukradene v dveh vlomih na območju Policijske postaje Celje. O sostorilcu, ki je uspel pobegniti, pa še zbirajo obvestila.

 »Vsa tri vozila, ki so bila ukradena, so bila odklenjena, s kontaktnimi ključi v ključavnicah. Pri iskanju storilcev smo pred hišami naleteli še na najmanj 20 vozil, ki so bila prav tako odklenjena. Občane zato opozarjamo, naj vozila, parkirana pred stanovanjskimi stavbami skrbno zaklepajo. S tem ko puščajo vozila odklenjena in po možnosti še s ključi v ključavnicah, storilcem zelo olajšajo delo,« pravijo na PU Celje.

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...