Kamenik tudi tokrat zavrnil krivdo za umore v Tekačevem
Kronika
Tipografija

Danes se je na Okrožnem sodišču v Celju začelo sojenje Kristijanu Kameniku zaradi štirikratnega umora v Tekačevem pred 25 leti. Tokrat je na zatožno klop sedel samo Kamenik, a kot kaže, naj bi kriminalisti do konca tega tedna vložili ovadbo zoper še enega posameznika, ki naj bi sodeloval pri umorih. Glede na dolgotrajnost preiskav in dosedanjih postopkov za najbolj brutalne umore v Sloveniji ni čudno, da niti danes ni šlo brez zapletov na sodišču. (SIMONA ŠOLINIČ, foto: SHERPA)

Kamenikova zagovornica Maksimilijana Kincl Mlakar je predlagala, da bi zunajobravnavni senat odločal o zavrženju ali zavrnitvi obtožnice, saj so iz kazenskega spisa izločeni ključni dokazi, ugovor na obtožnico iz leta 1997 pa ni več mogoč. Meni, da ni dovolj dokazov, da bi Kamenik sploh lahko bil utemeljeno osumljen ali obtožen za zločin v Tekačevem.

Tožilstvo pa je predlagalo, da bi preložili datume obravnav, ker naj bi do konca tega tedna kriminalisti ovadili drugega osumljenega za umore in bi bilo za postopek pomembno, da sodišče to upošteva in postopek vodi enotno. Tožilec Gorazd Kacijančič je ob tem dejal, da naj bi na kraju zločina bilo še več oseb, vendar identitet vseh do zdaj niso mogli ugotoviti.

Zatem, ko je senat sprejel sklep, da ne ugodi nobenemu od predlogov, so na sodišču prebrali obtožnico. Pred senat je stopil tudi Kamenik, ki je znova zanikal krivdo za očitana kazniva dejanja in dejal, da vztraja pri dosedanjih zagovorih oziroma izjavah v dosedanjih postopkih. Hkrati je dodal, da na vprašanja med sojenjem ne bo odgovarjal. Na sojenju je tožilstvo podalo še nekaj predlogov za neposredno zaslišanje nekaterih prič, čemur je Kamenikova odvetnica nasprotovala.

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam

Prireditvenik