V torek začetek sojenja za štirikratni umor v Tekačevem
Kronika
Tipografija

V torek se bo na Okrožnem sodišču v Celju začelo sojenje Kristijanu Kameniku zaradi štirikratnega umora v Tekačevem leta 1997. Marca tistega leta so pod streli umrli 73-letni Štefan Poharc, njegova 75-letna žena Frančiška ter njuni podnajemnici 36-letna Helena Krušlin in njena 17-letna hči Viktorija. (SŠol)

Sodni sistem do danes še ni uspel priti do epiloga v tem primeru, policija pa tudi ni do zdaj nikoli ovadila še koga drugega poleg Kamenika, čeprav se ves čas govori, da Kamenik na kraju brutalnega zložina ni bil sam. Na zatožno klop bo v torek znova sedel sam. Dve leti po umorih je bil Kamenik sicer obsojen na 20-letno zaporno kazen, a je bila ta sodba razveljavljena, na ponovljenem sojenju pa je bil Kamenik oproščen. Leta 2007 bi se moralo začeti še tretje sojenje, ki pa sesploh ni začelo, saj je Kamenik pristal v tujih zaporih, kjer je prestajal kazen zapora zaradi poslov z drogo.

 Naj spomnimo, da je bil v tem primeru iz kazenskega spisa pred leti izločen krovni dokaz – športni copati, ki so jih kriminalisti zasegli Kameniku in ki naj bi dokazovali, da je bil v času umora na kraju. Sodišče je nato iz spisa izločilo še nekatere dokaze, ki so bili pridobljeni s takratno hišno preiskavo.

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...