Voznika začetnika krepko presegla omejitev hitrosti!
Kronika
Tipografija

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj dopoldne na avtocesti A1, izven naselja Celje, kjer je hitrost vožnje s splošnim predpisom omejena na 130 km/h, izmerili prekoračitev največje dovoljene hitrosti vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil z izmerjeno hitrostjo 232 km/h.

Policisti so v postopku ugotovili, da je voznik začetnik, zato mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Za prekršek prekoračitve hitrosti je predpisana globa 1200 evrov in 9 kazenskih točk, kar za voznika začetnika pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Prav tako so policisti istega dne v dopoldanskem času na avtocesti A1, izven naselja Celje izmerili prekoračitev največje dovoljene hitrosti voznici osebnega avtomobila, ki je vozila s hitrostjo 196 km/h.  Izdan je bil plačilni nalog s katerim ji je bila izrečena globa v višini 400 evrov in 5 kazenskih točk.

V soboto v popoldanskem času so policisti pri storitvi cestno prometnega prekrška zalotili voznika osebnega avtomobila, ki je po mestni ulici v naselju Celje, vozil s hitrostjo 109 km/h, kar pomeni, da je ob upoštevani varnostni razliki merilnika hitrosti, prekoračil s splošnim predpisom dovoljeno hitrost vožnje v naselju za najmanj 53 km/h. Tudi zanj je bilo ugotovljeno, da gre za voznika začetnika. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana, vozniško dovoljenje pa mu je bilo odvzeto. Za prekršek prekoračitve hitrosti je predpisana globa 1200 evrov in 18 kazenskih točk, kar za voznika pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

 

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam

Prireditvenik