Izredni dogodek v celjski bolnišnici
Kronika
Tipografija

Ministrstvo za zdravje je bilo danes zgodaj zjutraj obveščeno o izrednem dogodku v Splošni bolnišnici Celje (SBC), kjer so včeraj popoldne odkrili, da je prišlo do zamenjave identitete dveh bolnikov – enega, ki je med zdravljenjem umrl, in drugega, ki so ga po bolnišnični obravnavi poslali v dom za starejše, kjer je pred tem bival omenjeni pokojnik. (SŠol, Foto: SHERPA)

Kot pravi strokovni direktor SBC Franc Vindišar, se iskreno opravičujejo svojcem preminulega. "V bolnišnici smo bili pozno zvečer seznanjeni, da je bila pri bolniku, ki je bil prepeljan v dom za starejše občane, zamenjana dokumentacija z drugim bolnikom." Oba sta bila istočasno pred tem prepeljana v bolnišnico z istim vozilom. Po nastali situaciji so bili o smrti bolnika obveščeni svojci bolnika, ki je živ. Vmes pa je bil že pokop umrlega. V nadaljevanju bodo opravili notranje in zunanje nadzore. Tako pravi tudi poslovni direktor bolnišnice Aleksander Svetelšek: "Prva analiza je pokazala, da so bili mehanizmi dela pomanjkljivi, zato jih bo treba sistemsko urediti."

Tako Vindišar kot Svetelšek sta ponudila odstop, prav tako je odstopno izjavo podala vodja zdravstvene nege celjsle bolnišnice Darja Plank. O odstopnih izjavah bo odločal Svet zavoda SBC.

 

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...