Za 35-letnika usodna vožnja z električno rolko
Kronika
Tipografija

V petek zvečer, okoli 20. ure, je v Slovenskih Konjicah prišlo do prometne nesreče, v kateri je umrl 35-letni voznik lahkega motornega vozila – električne rolke, so sporočili iz Policijske uprave Celje.

35-letnik je vozil lahko motorno vozilo – električno rolko po klancu navzdol v naselju Škalce in padel. Pri padcu se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče poškodbam podlegel. Pri vožnji ni uporabljal varnostne čelade, so še zapisali.

Ob tem so dodali, da je uporaba varnostne čelade po trenutni zakonodaji sicer obvezna le za vse udeležence do 18. leta. Policisti pa uporabo primerne zaščitne čelade priporočajo vsem uporabnikom lahkih motornih vozil razen uporabnikom invalidskih vozičkov, ki tudi sodijo v to skupino.

Dosedanje izkušnje kažejo, da je imelo kar 40 odstotkov poškodovanih uporabnikov lahkih motornih vozil poškodbe glave. Primerna čelada, ki zaščiti glavo pod vsemi možnimi koti, nas lahko obvaruje hude telesne poškodbe, ki zahteva dolgotrajno zdravljenje in celostno rehabilitacijo.

Na območju Policijske uprave Celje so policisti letos že obravnavali smrtno prometno nesrečo voznika lahkega motornega vozila. Marca je namreč na območju Ljubnega ob Savinji umrl voznik e-skiroja. Petkova smrtna prometna nesreča je že trinajsta v tem letu, na območju Policijske uprave Celje.

Celjski policisti zato vse udeležence cestnega prometa znova opozarjajo na previdnost, strpnost in upoštevanje cestno prometnih predpisov. (Fotografija je simbolična, foto: Pixabay)

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...