Prvi prehiter, drugi pijan
Kronika
Tipografija

Celjski policisti so v ponedeljek ustavili dva hujša kršitelja prometnih predpisov. Prvega pri Šentjanžu, drugega na cesti Grobelno – Šentjur. V prvem primeru je šlo za voznika, ki je na delu ceste, kjer je hitrost vožnje omejena na 70 km/h, vozil kar 191 km/h. To pomeni, da je ob upoštevanju varnostne razlike merilnika hitrosti dovoljeno hitrost prekoračil za najmanj 111 km/h. (SŠol)

V postopku so policisti ugotovili, da gre za voznika začetnika. Nadaljnjo vožnjo so mu policisti prepovedali, odvzeli pa so mu tudi vozniško dovoljenje, zaradi hudega prekrška ga bo obravnavalo tudi Okrajno sodišče v Celju. Za storjen prekršek je predpisana globa 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, torej prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Prav tako v ponedeljek so namreč na cesti Šentjur - Grobelno ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel voznik 1,45 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače zapisano, skoraj tri promile alkohola v krvi. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa ga čaka globa v višini 1.200 evrov, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja sledi še globa v višini 500 evrov. 500 evrov kazni čaka tudi lastnika vozila, ki je vozniku brez vozniškega dovoljenja omogočil uporabo vozila. »Glede na poslabšanje varnosti v prometu bomo v poletnih dneh še posebej pozorni na kršitelje cestno prometnih predpisov,« pravijo na policiji.

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...